Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 03. 2021. 18:58   >>  18:59 1

ŠĆEKIĆ

EU i ambasade da pomognu proces usvajanja tužilačkih zakona

Potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić pozvao je Brisel i Venecijansku komisiju, te američku i britansku ambasadu da daju adekvatne sugestije, kako bi pomogli usvajanje tužilačkih zakona, kojima bi se uklonilo, kako je rekao, "usko grlo" i ugradio toliko potreban bajpas u pravni krvotok Crne Gore.

On je upozorio na činjenicu da "pojedinci, kroz koje progovara DPS, nijesi spremni da prihvate realnost, i da u Crnoj Gori još uvijek, na žalost, djeluje političko-privatna potreba da država ne treba da funkcioniše kao pravno uređena i u interesu svih građana".

"Neprimjerena i neodgovorna presuda u predmetu 'Snimak', kao i primitivna izjava Milivoja Katnića kojom poručuje da će biti na mjestu SDT koliko on želi, šalju najgoru moguću sliku Evropskoj uniji i demokratskom svijetu, ignorišući na taj način i eventualne sugestije Venecijanske komisije i Brisela", rekao je Šćekić.

Napominje da je jasno da je ovakvo Katnićevo tužilaštvo ogrezlo u samovolji i privatnosti, kako pojedinaca, tako i DPS-a i da ne postoje uslovi za objektivno tuženje ili suđenje.

"Sa ovakvim institucijama država tone u još bespravnije stanje, čime se direktno usporava evropski put Crne Gore, kao i demokratizacija institucija i društva. SNP je sigurna da članstvo u Evropskoj uniji nema alternativu, i da je na tom putu potreban odlučan obračun sa kriminalcima sa ulice, ali i sa pojedincima iz prethodne vlasti, koji su i dalje na pozicijama i utiču na funkcionisanje institucija", rekao je on.

Jasno je, kaže, da DPS kroz pojedince iz institucija, pokazuje da niti im je bio ranije, a ni sada cilj ulazak u Evropsku uniju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније