Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 03. 2021. 14:18   >>  14:31 13

ABAZOVIĆ

"Samo uz dozu žrtve možemo pomoći CG"

Potpredsjendik Vlade Dritan Abazpvić je kazao da je zadovoljan pomoćnicima koje je odabrao direktor Uprave policije Zoran Brđanin i naglasio da pozicija pomoćnika direktora Uprave policije sa sobom nosi veliku odgovornost i da oni treba da se oslobode bilo kakvih političkih, porodičnih ili kumovskih uticaja. Abazović je kazao da iako su to odgovorne funkcije koje sa sobom nose pritisak, kako lični tako i na članove njihovih porodica, jedino uz određenu dozu žrtve svi zajedno možemo pomoći Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Abazović je odgovorajući na pitanja novinara kazao da su ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i on na sastanku sa pomoćnicima direktora Uprave policije naglasili da oni nemaju nikakvu obavezu ni prema kome, osim prema Ustavu i zakonima Crne Gore.

Abazović je, kako dodaju, kazao da je zadovoljan pomoćnicima koje je odabrao direktor Uprave policije Zoran Brđanin i naglasio da pozicija pomoćnika direktora Uprave policije sa sobom nosi veliku odgovornost i da oni treba da se oslobode bilo kakvih političkih, porodičnih ili kumovskih uticaja. Abazović je naglasio da prema njemu i ministru Sekuloviću nemaju apsolutno nikakvu obavezu.

"Jedina vaša obaveza je da djelujete profesionalno, efikasno i u skladu sa zakonom", kazao je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je kazao da pomoćnici direktora Uprave policije treba da odaberu svoje timove u kojima će biti ljudi koji su im od najvećeg povjerenja i koji će da stanu iza svojih rezultata. Abazović je saopštio da se jedino tako može da doći do krajnjeg cilja, a to je vraćanje povjerenja u integritet Uprave policije i svakog službenika pojedinačno.

"To će značiti mnogo bolje rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Abazović je kazao da iako su to odgovorne funkcije koje sa sobom nose pritisak, kako lični tako i na članove njihovih porodica, jedino uz određenu dozu žrtve svi zajedno možemo pomoći Crnoj Gori.

„Na kraju će osjećaj da ste uradili nešto časno i profesionalno za sebe i svoju zemlju nadmašiti sve one svakodnevne pritiske nad članovima Uprave policije“, zaključio je potpredsjednik Vlade Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније