Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 03. 2021. 11:57   >>  11:57

ZBOG IZBORA U NK

SD: Slaba kontrola granica politički motivisana

Uporno odbijanje aktuelne vlasti da postroži režim kontrola na granicama za zemlje regiona je politički motivisani čin u susret izborima u Nikšiću, saopštile su Socijaldemokrate Crne Gore.

Iz SD-a su kazali da, u situaciji gdje su značajno postrožene gotovo sve unutrašnje mjere usljed drastičnog povećanja oboljelih od koronavirusa i preminulih, ne postoji racionalno i profesionalno opravdanje za potpuno otvorene i nekontrolisane granice prema regionu.

"Dodatno, apelujemo na zdravstvene vlasti da stanu na put političkim zloupotrebama potvrda za putovanje iz jedne crnogorske opštine u drugu, koje su ogromne. Zaista  bi bilo suludo ne očekivati od građana da ne primijete gorenavedeno, kao i prijetnju zdravstvenih vlasti o mogućem zaključavanju države ali, gle čuda, baš za nekih desetak dana, odnosno nakon pripreme za izbore u Nikšiću", navodi se u saopštenju SD-a.

Istakli su da je nemoguće da zdravstvene vlasti, zajedno sa inspekcijskim organima, ne primjećuju ogromnu zloupotrebu potvrda za putovanja između opština.

"Ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da su članovi Vlade i parlamentarci iz Podgorice konstantno u Nikšiću. Samo se sjetimo svakodnevnih kritičkih novinarskih i opservacija NVO oko učestvovanja državnih funkcionera u izbornim kampanjama, a sada je to očigledno postalo nekakav doprinos novoj demokratiji", kažu u SD-u.

kako su poručili, uz katastrofalne brojke i činjenicu da su kovid kapaciteti gotovo popunjeni i da se moraju širiti, ova vlada bi morala da ima mnogo više obzira prema svojim građanima, a mnogo manje prema “svojim” političarima. "Jer vidimo svi do čega nas je takav pristup doveo", dodaju Socijaldemokrate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније