Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 03. 2021. 15:55   >>  15:56 4

DEMOKRATE U NIKŠUĆU

"Ne damo Nikšić kriminalcima i uzurpatorima"

“Mir je naša nacija” je poruka koja doživljava punu afirmaciju nakon Parlamentarnih izbora na kojima se desila velika istorijska pobjeda zato što je mir prijeko potreban Nikšiću i Crnoj Gori, poručio je nosilac liste “Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić”, Momo Koprivica iz Kličeva koje je posjetio Karavan mira.

Koprivica je podsjetio na to da bez mira nema prosperiteta, bez mira nema ljudskih prava, vladavine prava. "Bez mira nema dječjih dodataka, većih plata, većih penzija".

“To je ono što je naša poruka, naš politički program, i ono što je sigurno posljedica našeg djelovanja”.

Osvrnuo se i na neuspjele napade na funkcionere: "Takođe, jasna i snažna poruka ne damo Nikšić kriminalcima, tajkunima, uzurpatorima. Vidjeli ste da je ta ranjena zvijer pokušala i da opstruira kampanju u Kočanima i na Grahovu kada su naši kandidati za odbornike, naši fukncioneri presretnuti i napadnuti, ali i tu i na svakom koraku ćemo ih pobijediti. Ne fantomkama, pobijedićemo ih znanjem, pobijedićemo ih mudrošću, hrabrošću, odlucnošću”.

Liderka građanskog pokreta “Ne damo Nikšić” i savjetnica premijera Krivokapića, Gordana Radović, saglasna je sa porukom da je mir zajednički cilj svakog savjesnog i demokratskog društva.

"Mi, prevashodno, želimo mir u našem gradu, želim da se sretamo u lijepim trenucima, želim da se sretamo u miru i da u miru svi zajedno živimo. Ne damo Nikšić neznanju, ne damo Nikšić neprofesionalizmu, ne damo Nikšić proganjanju ljudi, ne dozvoljavamo to. Ono što mi želimo jeste da se okrenemo ekonomskom oporavku ovog grada, želimo da napravimo neke promjene u ekonomskom dijelu, želimo da otvorimo ekonomsku zonu u gradu, želimo da za svaki segment Nikšića napravimo razvojne projekte gdje će ljudi imati najveće koristi i gdje će se najljepše osjećati i gdje će poželjeti da ostanu, da ne napuštaju svoje domove".

“Želimo da svi zajedno sa vama to napravimo i nadam se da ćete nas podržati u tome i želim da nam budete podrška u tome. Na nama je da se dokažemo i pokažemo da to što govorimo da ćemo to i uraditi”, rekla je Radović.

“Kličevo će odgovoriti svemu onome što su očekivanja od vas 14. marta. Izaći ćete jos masovnije, bićete jos ubjedljiviji, jer ta pobjeda mora da bude veličanstvena, mora da bude toliko ubjedljiva da nikada više nikom ne padne na pamet u Crnoj Gori da juri po ulicama, da napada fantomkama, da vreba iz mraka”, naveo je predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić.

“U Crnoj Gori, u Nikšiću, od 30. avgusta pa za vijek vjekova moraju na svakom mjestu da pobjeđuju mir, sloboda, poštenje, znanje i čiste ruke. To je budućnost ove djece, to je budućnost Nikšića, to je budućnost Crne Gore i sa tog puta nikada više niko ne može skrenuti. Pokušavali su i pokušavaće, to nas ne iznenađuje. Moraju znati da je vrijeme koje je obilježila sumorna prošlost i Nikšića i Crne Gore, vrijeme koje su obilježile zatvorene fabrike, devastacije svega onoga što je istinska Crna Gora prošlost", poručio je Bečić.

"Budućnost je u pomirenju, budućnost je u jakoj, građanskoj Crnoj Gori, u Crnoj Gori u kojoj vlast stvara uslove da djeca imaju dječji dodatak, da djeca imaju besplatne udžbenike kada 1. septembra krenu u školu, da se povećava minimalna zarada, da se povećavaju naknade staračkim domacinstvima i poljoprivrednim gazdinstvima. Da jača poljoprivreda, da jača turizam. To je ono što spaja i interesuje svakog građanina Crne Gore. Zato je ubjedljiv rezultat i veliki rezultat ove koalicije nešto što je izuzetno važno i nešto što je izuzetno bitno i za Nikšić i za političku stabilnost Crne Gore. Moramo da pobijedimo kriminal, moramo da pobijedimo korupciju, moramo da pobijedimo ekstremizam jer to ništa ne donosi dobro Crnoj Gori. Budućnost je u onome što promoviše ova koalicija”, zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније