Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 03. 2021. 09:47   >>  09:48

PRAVA CRNA GORA

Smjene u policiji ohrabruju

Smjena pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i ostalih važan je korak ka smirivanju tenzija i smanjivanju podjela u društvu, kao i ozdravljenju i profesionalizaciji Uprave policije, zaključeno je na sjednici Predsjedništva Prave Crne Gore.

Kako se ističe u saopštenju Prave CG, oduzeti funkcionalnu moć iz ruku ljudi koji su prepoznati kao kočnica u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, nije jednostavna stvar koja se mogla realizovati preko noći, imajući u vidu procedure, ali ovaj proces očekuju na svim nivoima u sektoru policije.

"Prava Crna Gora kao konstruktivan činilac nove parlamentarne većine dala je šansu i tako podržala izbor Zorana Brđanina za novog direktora Uprave policije, a jučerašnje promjene, kao i hitna promjena rukovodstva nikšićke policije, ohrabruju. Predsjedništvo Prave Crne Gore konstatuje da je za punu pravdu osim pomenutih smjena, naročito smjene Zorana Lazovića, neophodno, u okviru uskoro oslobođenog tužilaštva, obezbijediti zakonitu istragu i podrobno ispitati sve indicije o povezanosti sa organizovanim kriminalom", naglašavaju u Pravoj.

Najoštrije su osuđili, kako su naveli, kukavički napad na porodicu i imanje nikšićkog domaćina Milinka Mušikića od aktivista i pristalica DPS-a, ali i sve druge napade koji se ovih dana dešavaju u Nikšiću.

"Ogromne tenzije u gradu pod Trebjesom bez ikakve dileme posljedica su pogubne politike trodecenijskih podjela u režiji bivše vlasti, pa odgovornost za uzavrelu atmosferu u Nikšiću leži isključivo na onima koji su tri decenije stvarali preduslove za to, a danas ne žele da se pomire sa činjenicom da je njihovo političko vrijeme prošlo", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније