Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2021. 21:53 >> 22:00

BEČIĆ-TIMONIJE

Francuska podržava reforme CG na putu u EU

Novoimenovani ambasador Francuske u Crnoj Gori, Kristijan Timonije, pozdravio je tendencije u pravcu reformi i istakao da Crna Gora može računati na pomoć i podršku Francuske u procesu integracije u Evropsku uniju. On se danas sastao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečića.

Kako je saopšteno iz Skupšštine, Bečić je razgovarao sa ambasadorom Timonijem o unapređenju odnosa dvije zemlje, kao i o reformskim i integracionim procesima na putu pristupanja Evropskoj uniji.

"Osvrnuvši se na dosadašnju bogatu bilateralnu saradnju sa jednom od najvažnijih članica Evropske unije, predsjednik Skupštine izrazio je uvjerenje da će kvalitetna i intenzivna saradnja biti nastavljena i tokom novog skupštinskog saziva.  Sastanak je, između ostalog, bio prilika da predsjednik Bečić upoznao sagovornika sa brojnim aktuelnim političkim okolnostima u našoj zemlji u kontekstu proteklih parlamentarnih izbora, sa posebnim naglaskom na tranziciju vlasti i funkcionisanje kohabitacije", navode iz Skupštine. 

Konstatujući da je aktivan parlamentarni rad važan za dalji napredak naše zemlje, ambasador Timonije podsjetio je na iskustvo Francuske sa kohabitacijom, uz podstrek da vladajuća parlamentarna većina i opozicija kontinuirano sarađuju.

On je pozdravio tendencije u pravcu reformi i istakao da Crna Gora može računati na pomoć i podršku Francuske u procesu integracije u Evropsku uniju. 

Poseban akcenat dat je parlamentarnoj diplomatiji, uz obostrano očekivanje da će parlamenti doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu su grupe prijateljstva prepoznate kao mehanizam kooperacije od izuzetnog značaja, zaključuju iz Skupštine. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније