Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2021. 11:21   >>  11:24 3

SNP

Državljanstvo nakon stalnog desetogodišnjeg boravka u CG

Iz Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) navode da su se oduvijek zalagala da se onima koji imaju stalno mjesto boravka u Crnoj Gori duže od 10 godina, dozvoli da dobiju crnogorsko državljanstvo a glavni razlog za to je, kako su kazali, želja da ti građani imaju sva prava koja proističu iz dobijenog državljanstva.

SNP smatra da dosadašnji odnos vlasti prema ljudima koji su bili primorani da napuste svoja ognjišta i dođu u Crnu Goru, nije pohvalan i mora se mijenjati.

"Podsjetićemo samo koliko je Crna Gora isticala spremnost da prihvati sve one sa prostora republika bivše Jugoslavije koji su bježali pred ratnim vihorom. Znamo i to da su i oni isticali gostoprimstvo na koje su naišli u Crnoj Gori. Prema riječima analitičara Zlatka Vujovića, ispada da se sada plašimo da bi dobijanjem državljanstva oni neposredno uticali na izbore u Crnoj Gori", navoi se u saopštenju.

Izborni inžinjering u stilu DPS-a, kako su kazali, nije cilj nove vlasti.
Ističu da se zalažu samo za to da građani koji decenijama žive obespravljeni dobiju osnovno pravo na državljanstvo, iz kojeg proizilaze sva ostala prava.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније