Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 02. 2021. 20:01 >> 20:44

EVROPSKI TIM ZA NIKŠIĆ

"Zdravstvenu zaštitu ćemo podići na najveći mogući nivo"

"Evropski tim za Nikšić" će dati sve od sebe da zdravstvenu zaštitu u gradu podigne na najveći mogući nivo, a posebna briga biće posvećena i starijoj populaciji, poručeno je sinoć na tribini te koalicione liste. Značajna ulaganja, kako je najavljeno, biće obezbijeđena i za oblast kulture.

Kandidat za odbornika, ugledni nikšički ljekar dr Dejan Perović, saopštio je da su za njega pacijenti svetinje, kao što je i Crna Gora svetinja.

"Vjerujte da ću kao pojedinac, ali i čitav tim ljekara i zdravstevnih radnika u Nikšiću za naš evropski građanski Nikšić, dati sve od sebe, da zdravstvenu zaštitu pomognemo na najveći mogući nivo", rekao je Perović.

On je pozvao mlade ljude da se obrazuju i uključe, a da će "Evropski tim za Nikšić" podržati svakog da napreduje u karijeri.

"Omogućićemo mladim ljekarima da idu na specijalizacije da se školuju, da dobijaju supspecijalizacije, da ovaj grad ima veliki broj stručnjaka", kazao je Perović.

Predsjednik OO DPS Nikšić i kandidat za odbornika Zoran Vukićević poručio je da posebnu pažnju u svom programu posvećuju ljudima treće životne dobi, koji, kako je dodao, zaslužuju svako poštovanje.

"Dom za stare u Nikšiću će kada počne sa radom nuditi i usluge pomoć kući, što je izvanredna stvar. Radnici Doma će raditi sa starijim ljudima i kući, što će biti višestruko korisno jer će se upoznati sa potencijalno budućim korisnicima", naveo je Vukićević.

Kandidatkinja za odbornicu "Evropskog tima za Nikšić" Sonja Milatović navela je da je sadašnjoj generaciji pripalo da 14. mart u Nikšiću bude poput 21. maja, odnosno da se odbrani ono što se duguje našim đedovima i prađedovima koji su se borili za slobodarsku i antifašističku Crnu Goru.

"Znate da uprkos brojnim atacima koje trpimo sa svih strana mi moramo ovu borbu održati na demokratskom nivou. Nakon 14. marta uložićemo značajna sredstva u prostor Gradske kuće, a Biblioteka će dobiti svoje zdanje. Na taj način dokazaćemo da smo svjesni istine da je svaka investicija u obrazovanje, naročito u najmlađe, dobro ulaganje", ocijenila je Milatović.

Ona je najavila povezivanje kuture i turizma odnosno valorizaciju Crvene stijene kao turističkog lokaliteta, što će pomoći i razvoju tog ruralnog područja, preciznije sela Petrovići i njegove okoline.

"Kultura čini bitan dio svake Nikšićanke i svakog Nikšićanina, zato vas pozivam da nakon 14. marta zajednički radimo na tome da Nikšić pozicioniramo na mapi kulture regiona i Evrope", zaključila je Milatović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније