Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 02. 2021. 18:45 >> 19:42
2

REAGOVANJE DPS-A

"U fokusu ministarke politika, a ne zdravlje građana"

Demokratska partija socijalista Crne Gore saopštila je da je današnje okupljanje u Nikšiću bilo spontano, te da ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović šalje stranačka saopštenja.

Ministarstvo zdravlja raije je saopštilo da je danas u Nikšiću na Gradskom trgu, a onda i ispred prostorija Demokratske partije socijalista, zabilježeno nedopustivo kršenje epidemioloških mjera, čime se svjesno ugrožavaju zdravlje i životi stanovnika tog grada.

Iz DPS-a su poručili da se ministarka bavila očuvanjem i zaštitom javnog zdravlja onoliko koliko se bavi politikanstvom i političkim intrigarenjem, ne bismo došli u poziciju da budemo zemlja sa skoro najgorom epidemiološkom situacijom na svijetu.

"Nekog ko ima obraz, bilo bi sramota, da sa memoranduma Ministarstva zdravlja šalje stranačka, licemjerna saopštenja. Svako ko nije politički ostrašćen kao dotična ministarka, pita se: gdje ste bili juče kada su se huligani okupili? Gdje ste bili, kao ljekar, da se pobunute protiv masovnih litija i raznih masovnih protesta koje je u sred epidemije predvodio i sam premijer? Da li je potpisnica ovog saopštenja ista ona osoba koja je bez maske na licu prisustvovala u zatvorenom prostoru događaju koji je okupio hiljade građana? Da li ste opomenuli vaše kolege u Vladi kada su prvog dana po izboru, prekršili mjere i zasjeli u kafanu? Gdje ste bili kad je vaš nadređeni, javno demonstrirao kršenje mjera, i bio jedan od onih koji su doprinijeli da Crna Gora od zemlje u kojoj nije bilo korone, postane država sa skoro najvišom stopom zaražavanja i umiranja? ", navodi se u reagovanju DPS-a.

Kažu da je okupljanje bilo je spontano i da su ljudi izašli na trg da iskažu nezadovoljstvo što državni aparat štiti huligane i podstiče šovinističko divljanje.

"Vaša današnja politikantska reakcija i pokušaj obračuna s kolegom Jevtom Erakovićem, preko memoranduma Ministarstva zdravlja, samo nas još više ubjeđuje da nijeste ni dostojni a ni kompetentni da vodite ovako značajan resor, jer je bjelodana činjenica da je u vašem fokusu već duže vrijeme politika a ne zdravlje građana", poručili su iz DPS-a ministarki Jelena Borovinić Bojović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније