Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

26. 02. 2021. 16:02 >> 16:01

ASK

Prekršajni postupci protiv Ministarstva finansija i dvije opštine

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) pokrenuće prekršajni postupak protiv Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Opština Andrijevica i Budva, zbog prekoračenja roka za donošenje Odluke o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata, saopšteno je iz ASK-a.

Agencija je izvršila nadzor nad sprovođenjem zakonskih odredbi kojim je predviđena obaveza Ministarstva, kao i organa 24 lokalne uprave i Gradske opštine Golubovci, da najkasnije do 31. januara donesu tu Odluku i objave je na svojoj internet stranici u roku od sedam dana.

“Utvrđeno je da su svoju zakonsku dužnost u propisanom roku obavile Gradska opština Golubovci i 22 lokalne samouprave, među njima i Opština Plav, koja je, budući da nije usvojila budžet za ovu godinu, donijela i objavila Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata za period od 1. januara do 31. marta”, saopšteno je iz ASK-a.

Navodi se da Opštine Andrijevica i Budva nijesu usvojile budžet za ovu godinu, a Odluke su donijele 4. februara, odnosno 22. februara.

Iz ASK su ukazali da ni Vlada nije izradila budžet za ovu godinu, a da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja 4. februara donijelo Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata u Skupštini za januar.

“Agencija će pokrenuti prekršajni postupak protiv Ministarstva, kao i Opština Andrijevica i Budva, zbog prekoračenja predviđenog roka”, kaže se u saopštenju.

Ukupna budžetska sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata za ovu godinu iznose 2,33 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније