Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 02. 2021. 16:43 >> 16:43
3

DEMOKRATE

"Niko se ne smije poigravati sa građanima"

Nakon današnje press konferencije specijalnog policijskog tima, svakom građaninu Crne Gore postalo je potpuno jasno da su predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i poslanik Boris Bogdanović od januara do septembra 2020. godine nezakonito prisluškivani, saopštili su iz Demokratske Crne Gore. To se može prepoznati na osnovu inicijala onih lica koja su bila predmet nezakonitog prisluškivanja, a što je, kako navode, danas prezentovano javnosti.

"Pozdravljmo napore direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, gospodina Vukšića, koji je postupio profesionalno i odgovorno, odnosno dostavio dokaze o utvrđenim nezakonitostima na dalji postupak. Time je omogućeno da se procesuiraju oni koji su prekršili Zakon o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, postupali neprofesionalno i vjerovatno za račun različitih političkih ili kriminalnih centara moći", piše u saopštenju.

Dodaju da je procesuiranje onih lica koja su zloupotrebljavala najodgovornije državne funkcije, preduslov je za uspostavljanje Crne Gore kao pravne države i napredak ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

"Svi oni koji su koristili poluge državnog aparata, da krše Ustavom Crne Gore zagarntovana prava građana, zaslužuju najstrožije sankcije. Svakim prekidanjem lanaca koji spajaju kriminalne strukture sa državnim organima i razotkrivanjem pojedinaca koji su izvršioci nezakonitih radnji, jačaju se institucije države. Niko ne može biti jači i veći od države Crne Gore, niti se poigravati sa zakonima, a naročito ne sa građanima", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније