Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 02. 2021. 13:25 >> 13:31

KONJEVIĆ-GANDEL

Institucije dograđivati, a ne urušavati

Demokratska promjena vlasti je normalna stvar za svaku zemlju ali bojim se da od uvođenja prakse da svaka nova vlast umjesto da nadograđuje institucije sistema koje su pozitivno ocijenjene od strane Evropske i Venecijanske Komisije, iste urušava i kreira nove sa ciljem njihovog podređivanja sopstvenom političkom interesu, kazao je predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore, Raško Konjević.

Konjević se susreo danas sa Borisom Gandelom, ambasadorom Slovačke Republike.

Oni su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji sa posebnim fokusom na Izvještaj o napretku Crne Gore koji se trenutno razmatra na zasijedanju Evropskog Parlamenta.

"Konjević je ambasadoru Gandelu prenio zabrinutost SDP da unilateralna zakonska rješenja koja nijesu proizvod unutrašnjeg političkog dijaloga, a posebno dijaloga sa evropskim partnerima, mogu da imaju teške konsekvence po buduće članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji", navode iz SDP-a.

Kako kažu, on je izrazio zadovoljstvo što su evropski partneri u pomenutom izvještaju dodatno apostrofirali potrebu za širokim konsenzusom i otvaranjem dijaloga u Parlamentu, čime su potvrđeni jasni stavovi SDP-a.
 
"Konjević je upoznao ambasadora sa stavom SDP-a da budućnost Crne Gore u Evropskoj Uniji nema alternativu kao i da svaka administracija koja zanemari preporuke iz Brisela, posebno iz oblasti važnih zakona kakav je set zakona o pravosuđu, ne može očekivati da uspješno vodi Crnu Goru u tom pravcu", zaključuju iz SDP-a. 
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније