Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 02. 2021. 12:37 >> 12:41
3

GP URA

Nikšić će opet biti radnička prijestonica

Nikšić, nekadašnja radnička prijestonica, danas je privredno zapušten grad, kaže kandidatkinja za odbornicu sa liste Crno na bijelo u Nikšiću Tijana Krivokapić. Dodaje da je ambiciozni, ali istovremeno i realan plan GP URA, da u mandatu od četiri godine otvore minimum 500 radnih mjesta u proizvodnji.

Kako je kazala, u toku mandata u kojem koalicija "Crno na bijelo" bude participirala u lokalnoj nikšićkoj vlasti, prezaduženu Opštinu Nikšić oslobodiće dugova i za četiri godine smanjiti dug opštine za 10 miliona eura.

"Uradićemo reviziju svih većih tendera koji su u javnosti izazivali sporenja. Takvi su tenderi za bazen, gradski trg, rekonstrukciju puteva, postavljanje rasvjete… Nikšiću, drugoj opštini po broju stanovnika, potrebna je biznis zona. Zbog toga ćemo aktivirati nikšićku biznis zonu i razraditi plan za pojedinačne biznise”, navela je Krivokapić.

Kako je istakla, u tom cilju realizovaće projekte privatno-javnog partnerstva na relaciji opština-domaći ili strani investitori, a ulaganje u lokalne i regionalne projekte ostvarivaće se u dogovoru s Vladom Crne Gore.

"Jedan od važnih projekata u našem mandatu biće reciklažni centar koji će izgraditi renomirana američka firma za preradu svih vrsta otpada – komunalnog, komercijalnog, industrijskog i medicinskog. Projekat će biti realizovan na bazi privatno-javnog partnerstva sa stranim, već pomenutim, američkim investitorom, gdje će posao naći oko 230 naših sugrađana", navela je Krivokapić.

Ističe da će, da bi podstakli lokalnu privredu, organizovati akciju "Kupujem u svom gradu", koja podrazumijeva izdavanje kartice grada Nikšića i dogovor sa privrednicima da vlasnici kartica imaju određeni popust za sve kupovine u komercijalnim radnjama na teritoriji Opštine Nikšić.

"Stimulisaćemo i proizvodne poslove ustupanjem zemlje gratis ili po povoljnim uslovima na određeni period, pri čemu ćemo organizovati otkup proizvoda od strane lokalnih prodavaca, ali se mogu uključiti i šire trgovinske mreže. U cilju razvijanja privrede organizovaćemo susrete između lokalnih kompanija i potencijalnih stranih investitora, najmanje jednom godišnje, uz pokroviteljstvo opštine", navela je Krivokapić.

Kako je kazala, kroz četiri godine budućeg mandata koalicije Crno na bijelo Opštini Nikšić vratiće stari sjaj privrednog centra i radničkog grada. "Jer može Nikšić – Crno na bijelo", zaključila je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније