Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 02. 2021. 12:18 >> 12:18
5

MUSTAJBAŠIĆ

"Smjena Zvrka dokaz da je struka u drugom planu"

Smjenom direktora Klinike za otorinolaringologiju, doktora Elvira Zvrka novo rukovodstvo u Ministarstvu zdravlja još jednom je dokazalo da su struka i nauka kod njih u drugom planu, a da prvim planom dominira politički revanšizam, ocijenio je Admir Mustajbašić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Bijelo Polje.

"Od svega onoga što stoji u zvanju Doc. dr Elvira Zvrka, Mr sc. , Dr sc. izgleda da novom menadžmentu smeta samo jedno - njegovo ime Elvir. Bez obzira što je dr Zvrko između ostalog, predvodio tim Kliničkog centra koji je uspješno izveo prvu operaciju kod COVID 19 pozitivnog pacijenta kod nas, a drugu u čitavom svijetu, bez obzira što je specijalista otorinolaringologije, što je uži specijalista plastične hirurgije glave i vrata, što je magistar, doktor i primarijus medicinskih nauka, što je docent na Medicinskom fakultetu u Podgorici koji je svoja znanja sticao širom planete, to ipak nije bilo dovoljno da i dalje uspješno kao direktor vodi Kliniku za otorinolaringologiju, jer nacionalna pripadnost i članstvo u DPS-u su za njih razlozi za diskvalifikaciju", piše u saopštenju Mustajbašića.

Ističe da ovakav odnos prema stručnjacima, bez obzira iz koje oblasti dolazili, a kojima je jedina smetnja politički program koji podržavaju, unazadilo je Crnu Goru.  Konkretni potezi u zdravstvu, navodi on, su nas doveli do katastrofalne epidemiološke situacije.

"Apostolska Vlada nas stalno podsjeća da bez obzira na kvalitet, stručnost i profesionalizam koji pojedinci posjeduju, njihova pripadnost DPS-u je isključivi razlog za njihovu smjenu širom institucija sistema. Stručnjaci, posebno iz sfere zdravstvene zaštite, će lako pronaći angažman i kod nas i bilo gdje u svijetu, dok se ovakvim potezima šteta isključivo nanosi građanima Crne Gore", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније