Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

24. 02. 2021. 11:13 >> 11:13
9

JEDNOGLASNO IZABRAN

Nuhodžić zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mevludin Nuhodžić izabran je danas za zamjenika predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu. Nuhodžić je na sjednici Odbora izabran jednoglasno.

Odbor razmatra i inicijative za kontrolno saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da je u u prethodnom sazivu tog skupštinskog tijela poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević, bio preglasan kada je predložen za zamjenika.

„Ja se nadam da ćemo sa takvom praksom prekinuti“, poručio je Knežević.

On je istakao da u DF-u nemaju namjeru da koriste mehanizme revašinzma i da će ispoštovati parlamentarnu praksu.

Članovi Odbora nijesu usvojili Izvještaj o radu tog skupštinskog tijela za prošlu godinu.

Knežević je rekao da u ime DF neće glasati za Izvještaj jer su, kako je naveo, tu istu godinu obilježili bezbjednosni izazovi i poremećaji u kojima je tadašnji Odbor “bio produžena ruka tadašnje vlasti”.

On smatra da Odbor svojim nadzorom nije ispunio svoje obaveze kontrolne uloge.

“Posebno ističemo period od janura prošle godine do 30. avgusta, koji je obilježio period progona Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, postupka protiv lidera DF”, naveo je Knežević

Poslanik DPS-a Branko Čavor, koji je bio predsjednik Odbora u prošlom sazivu, rekao je da jedan broj pitanja nije mogao biti na dnevnom redu prošlog Odbora, jer od marta epidemiološka situacija nije dozvoljavaal okupljanje u većem broju.

“Ono što je tačno da je Izvještaj realan prikaz onog što je Odbor radio prošle godine. Da li je moglo više i bolje, sigurno da jeste”, naveo je Čavor.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević predložio je da se u rad Odbora uvrste posjete ANB-u i Upravi policije, u cilju parlamentrane kontrole primjene mjera tajnog nadzora i provjere opreme koja se koristi u tu svrhu.

“Nekada je to bila praksa Odbora. Tako da mislim da bilo korisno i jedna nam je od obaveza da to uvrstimo u plan rada i da dogovorimo termin kada bi to mogli realizovati”, kazao je Konjević.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније