Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dnevne novine ]

24. 02. 2021. 06:50 >> 07:30
4

BOŠKOVIĆ

"Bezbjednosni sektor predat trećim stranama"

Poslanik Demokratske partije socijalista i član Predsjedništva DPS Predrag Bošković u razgovoru za Dnevne novine podsjeća da čelnici GP URA uporno izbjegavaju da kažu koja je bila misija lažnog diplomate Stevana Simijanovića i drugih bezbjednosno interesantnih osoba koje su boravile u Crnoj Gori, kao i što su sa njima dogovarali.

“Abazović očigledno smatra da će uz pomoć prorežimskih medija spinovanjem i pokušajem kreiranja raznih afera narod zaboraviti na ove njihove pogubne aktivnosti po nacionalnu bezbjednost, i na taj način spriječiti neminovnu političku štetu koju nanose Crnoj Gori. Gubitak kredibiliteta i povjerenja kod naših evroatlantskih partnera koji su napravili je najopasnije političko postignuće sadašnje vlade”, naglašava Bošković, poručujući da su međunarodni partneri uvidjeli pogubnost ovakvog eksperimenta.

“Već u narednim danima ćemo imati reakcije sa određenih adresa kada je bezbjednosni sektor u pitanju koji je unižen i predat na upravljanje trećim stranama”, ističe Bošković.

Da li su naši međunarodni partneri upoznati sa dešavanjima u državi i sa kakvim posljedicama se može susresti Crna Gora ukoliko bezbjednosni sektor bude u rukama prosrpskih partija (čiji su lideri okrivljeni za pokušaj terorizma) i SPC?

BOŠKOVIĆ: Međunarodni partneri su upoznati, a i sami su uvidjeli pogubnost ovakvog eksperimenta, i već u narednim danima ćemo imati reakcije sa određenih adresa kada je bezbjednosni sektor u pitanju koji je unižen i predat na upravljanje trećim stranama.

Znači li to da su naši partneri izgubili povjerenje?

BOŠKOVIĆ: Naravno. Međunarodni partneri su izgubili povjerenje u naš bezbjednosni sektor čime će Crna Gora platiti ogromnu cijenu. Stavljanje bezbjednosnog sektora na upravljanje Srbiji i Rusiji ima nesagledive posljedice po evropsku i evroatlantsku budućnost Crne Gore.

 

 

 

Kako komentarišete činjenicu da su predsjednik zakonodavne i izvršne vlasti bili kod Joanikija na konsultacije uoči izbora u Nikšiću?

BOŠKOVIĆ: Javna je tajna da je Joanikije stvarni premijer i da on odlučuje koji i kakvi nastupi formalnog premijera treba da budu, bilo da je politički nastup na izborima ili kakva politika vlade treba da se vodi. Zato odmah nakon tog sastanka imamo blago testiranje javnosti oko dvije politike koje bi Vlada u narednom periodu trebala da uradi, a to je izmjena Zakona o državljanstvu, kako bi se Crna Gora trajno napravila srpskom, i izmjena Zakona o obrazovanju, kako bi se vjeronauka uvela u škole. Moraju znati i oni i čitava crnogorska javnost da postoji linija koju nećemo dozvoliti da pređu, a ova dva zakona su svakako nešto što udara u temelje građanske i antifašističke Crne Gore, Crne Gore za koju ćemo se boriti svim sredstvima.

Na čelu ANB premijer Krivokapić želi da i formalno vidi Dejana Vukšića. Imate li objašnjenje zašto je taj čovjek toliko bitan premijeru, ali i Abazoviću koji je javno saopštio da je siguran kako će Vukšić “ubrzo sastaviti tim koji će doprinijeti da se ANB prepoznaje kao agencija koja štiti državne interese, a ne kao organ koji je imao za cilj samo da štiti jednu vladajuću stranku, ili nekoliko kriminalnih klanova”.

BOŠKOVIĆ: O zaštiti kriminalnih klanova najbolje može govoriti upravo g-din Vukšić jer se time i praktično bavio, a i dobro finansijski okoristio zastupajući upravo jedan od najvećih kriminalnih klanova u regiji. Zašto je baš on tu vrijeme će pokazati, ali je činjenica da od kad je on na čelu te institucije imamo urušavanje bezbjednosnog sektora i stavljanje istog pod punu kontrolu Srbije, a time i Rusije.

O zaštiti državnih interesa nema ni govora. Sve ono što su URA i njeni čelnici govorili nakon izbora srušeno je jednim potezom, postavljanjem ovakve osobe na čelo ANB. Na ova i mnoga pitanja teško da ćemo dobiti odgovor, već očekujem da prorežimski mediji opet organizuju seriju tekstova i TV emisija čime će zamagliti suštinu ovakvog kadriranja u sektoru bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније