Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 02. 2021. 14:42 >> 14:49

LP

Osuđujemo skrnavljenje crkve svetog Nikole

Liberalna partija osudila je pokušaj skrnavljenja ckrve Svetog Nikole u Kotoru na čijem zidu su danas ispisani grafiti.

"Neprihvatljivo je skrnavljenje bilo kojeg vjerskog objekta, kojoj god on konfesiji i zajednici pripada, u društvu u kojem svi moramo biti jednaki i uvažavati se. Zabrinjava što ovo nije prvi slučaj u posljednjih nekoliko mjeseci u našoj državi", poručuje Vido Drašković, predsjednik Opštinskog odbora Kotor.

Posebno je, kako navodi, za osudu ovaj čin u Kotoru kao gradu koji je uvjek bio prepoznat kao kosmopolitski i otvoren za sve.

"Vjekovna tolerancija, razumijevanje i prihvatanje različitosti koje, sve jednako, pripadaju Kotoru neće biti narušena bilo kakvim vandalizmom. Zato je važno da nadležni što prije pronađu i sankcionišu počinioce ovog nedjela i da se pošalje poruka neprihvatljivosti ovakvog ponašanja u Kotoru, ali i u Crnoj Gori", zaključio je Drašković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније