Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 02. 2021. 11:07   >>  11:07 2

ZEKOVIĆ

Abazovićevo ćutanje pokazuje da je Vlada marionetska

Socijaldemokratska partija pozvala je potpredsjednika Vlade Crne Gore i koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića da konačno odgovori da li se vlast u Srbiji miješa u izborni proces u Nikšiću, i šta su naši bezbjednosni organi tim povodom do sada preduzeli.

"Podsjećamo da je prošlo mjeseca od kada su policijski službenici na granici zaustavili i oduzeli novac od funkcionera SNS-a, koje mediji označajavaju kao Vučićeve ljude za prljave poslove, dok naše bezbjednosne službe na čelu sa Abazovićem i dalje ćute. Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru poziva da se raščiste optužbe oko miješanja drugih država u izborni proces, upozoravajuči da 'treba procijeniti koliko su interesi određenih vanjskih aktera interesi same Crne Gore', ali Abazović iako prilično govorljiv na druge teme o ovome uporno i glasno ćuti", navodi se u saopštenju člana GO SDP Bojana Zekovića.

Kako ističe, svaki građanin vidi šta se dešava u Nikšiću, samo onaj koji kontroliše bezbjednosni sektor i čiji je to posao, ne smije da vidi neskrivenu Vučićevu 'bitku za Nikšić'.

"Ne pitamo ko je nudio 21 milion, pa da ne znate, nego do kada ćete da ćutite na pokušaj Šešeljevih učenika da nam određuju vlast u Crnoj Gori. Nedopustivo je da miješanje vlasti iz druge države ostane na nivou partijskih reagovanja i medijskih objava, dok javnost mjesec dana očekuje punu informaciju od nadležnih i zvaničan državni odgovor", kaže Zeković.

Vlada koja je, kako naglašava, formirana u manastiru uz posredovanje Srpske pravoslavne crkve, ima posebnu obavezu da pokaže da nije ekspozitura SNS-a u Crnoj Gori, da nije marionetska, već i suštinski Vlada Crne Gore.

"To mora pokazati očuvanjem minimuma dostojanstva - da o vlasti u Crnoj Gori odlučuju građani Crne Gore.
Čime objasniti da je Abazović kao opozicionar govorio o 'klero-nacionalističkoj struji koja negira Crnu Goru', dok danas kada su mu sve informacije dostupne ne vidi ono što vidi svaki građanin", navodi u saopštenju Zeković.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније