Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 02. 2021. 13:53   >>  13:53 2

SDP

URA doprinijela samo rušenju svega građanskog u CG

Vođenje države je, kako naglašava predsjednik OO SDP Nikšić Željko Nikolić, ozbiljan posao, pa sugeriše članovima Građanskog pokreta URA da se uozbilje, a političku polemiku vode argumentima, a ne jeftinim kvalifikacijama. Kako je dodao jedino što je doprinos URA-e u novoj vlasti je ubrzano rušenje i razgrađivanje svega građanskog u Crnoj Gori.

"Za razliku od SDP koji se 30 godina zalaže za građansku, evropsku, multietničku Crnu Goru koji je imao snage da ispravi i svoje greške koje je imao tokom svog trajanja, rukovodstvo URA je mijenjalo partije, imena i vlasnike, baš kao što su "šampioni tranzicije” mijenjali imena propalih firmi, ističe se u reagovanju SDP-a na navode Građanskog pokreta URA.

"Kao što ste nekad pjevali i klicali lideru Pozitivne Darku Pajoviću, danas ste opijeni društvom Vučića i DF-a. Ne vidite njihov nacionalizam i velikodržavlje nego nađoste neki navodni nacionalizam kod SDP. Ne vidite njegove političke izaslanike koji učestvuju u kampanji u Nikšiću, ne smeta vam miješanje Srbije i Republike Srpske u lokalni izborni proces. Vama to nije ugrožavanje dostojanstva i suvereniteta Crne Gore, ali zato vam je opasnost građanska i evropska SDP, koji je više od dvije decenije nosilac lijevih ideja u Socijalističkoj Internacionali i Partiji evropskih socijalista", ističe Nikolić.

Upitao je da li se to građanska Crna Gora gradi tako što u Vladi nema ministra iz redova manjinskih naroda.

"Jel' patriotizam kad sarađujete sa agentom BIA Stevanom Simijanovićem i ekstremistima iz 'Zavetnika' i plaćate im boravak u našoj zemlji. Jel' se gradi građanska Crna Gora kada vaša partija Vladu sastavlja po manastirima? Jel' se gradi građanska država tako što vaša članica Predsjedništva iz Nikšića Rajka Glušica postavi za rektora državnog Univerziteta ekstremnog nacionalistu za koga su 'socijalizam i američki filmovi krivi što Crnogorci nijesu većinom pro-ruski Srbi', a progoni Fakultet za crnogorski jezik. Ne gradi se ni time što nam u sjevernim gradovima osviću skaradni natpisi protiv manjinskih naroda, a Vaš koordinator službi bezbjednosti nikako to da otkrije", navodi se u reagovanju.

Jedino što se u Crnoj Gori desilo, smatra Nikolić, od kada je URA dio vlasti, je ubrzano rušenje i razgrađivanje svega građanskog u Crnoj Gori.

"Zbog toga bi vas zamolili da oštricu saopštenja, umjesto ka građanskoj i evropskoj SDP, okrenete ka koalicionim partnerima koji uz vašu podršku pretvaraju Crnu Goru u teokratiju iz 19-tog vijeka. Zato ste umjesto saradnje sa progresivnim građanskim snagama, vi ste izabrali klerikalne i nacionalističke snage iz DF-a i Vučića", poručuje Nikolić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније