Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ ]

21. 02. 2021. 11:20 >> 15:34
20

KNEŽEVIĆ

Vlada u krizi zbog izbora direktora policije

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je kolege iz parlamentarne većine i sve koji su podržali odlaganje zakona o tužilaštvu da hitno obnove potpise kako bi se ti zakoni do marta vratili u skupštinsku proceduru. Poslanik DF Milan Knežević kazao je da je Vlada u krizi zbog izbora direktora Uprave policije i da DF neće podržati ni jedno od sadašnjih rješenja.

„Javno pozivamo kolege iz parlamentarne većine i sve koji su podržali odlaganje zakona o tužilačkoj organizaciji i tužilačkom savjetu da odmah ovo pitanje riješimo na zadovoljenje svih građana. To znači da ćemo dobiti novu tužilačku organizaciju. Ne sumnjamo da u Crnoj Gori ima dovoljno časnih i poštenih ljudi koji bi se borili sa organizovanim kriminalom“, kazao je Mandić.

Mandić je rekao da su dobili novi iskaz Bratislava Dikića, koji je govorio o navodnom mučenju u crnogorskom tužilaštvu, a čiji su glavni akteri, kako je naveo, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović.

„Vjerujte, to je jedno od onih teških svjedočenja u kome smo saznali mnogo monstruoznih stvari na koje su oni bili spremni kako bi natjerali svjedoke da optuže DF i crkvu za državni udar“, kazao je lider DF-a.

On je istakao da je sličnim metodama potpisan niz sporazuma o priznanju krivice, jer nijesu svi hrabri kao Dikić i Branka Milić.

„Danas otvaramo važnu priču koja nadmašuje tužilačku organizaciju, jer nemamo tužioca koji bi uhapsio Čađenovića i Katnića i one koji su mučili ljude. Nemamo ni ljude iz parlamentarne većine sa kojima smo zajedno potpisali zakone da smijenimo Katnića, nego su zakoni koji su trebali da budu usvojeni prije neki dan na čudan i volšeban način povučeni iz procedure“, kazao je Mandić.

"Mislim da je pravi momenat da parlamentarna većina i predsjednik parlamenta vrati u proceduru tužilačke zakone što prije", dodao je Mandić. 

Poslanik DF Milan Knežević kazao je da je Vlada u krizi zbog izbora direktora Uprave policije.

„Nećemo podržati ni jedno rješenje od sadašnjih kandidata za direktora Uprave policije. Tražili smo poništavanje konkursa kako bi se omogućilo raspisivanje novog konkursa kako bi se kandidovali i Dražen Medojević i Predrag Šuković koji nijesu funkcionisali u Veljovićevom sistemu. Rješenje treba da dobije pozitivno mišljenje na odboru i na plenumu, a od DF-a ga neće dobiti“, kazao je Knežević.

On je kazao da je sada na potezu premijer Zdravko Krivokapić.

Knežević smatra da je svjedočenje Dikića još jedan je od dokaza zbog čega je potrebna reforma tužilačkih zakona. 

"Odavno su stvoreni uslovi da vrhovni tužilac Ivica Stanković pokrene postupke protiv Katnića i Čađenovića, stekli su se i uslovi da poslanici parlamentarne većine obnove potpise kako bismo u martu imali zakonska rješenja koja neće zavisiti od samovolje jednog čovjeka", kazao je on. 

Dodao je da do izbora u Nikšiću očekuju brutalnu tabloidnu kampanju.

„Mi smo  saznanju da su djelovi ANB-a i tužilaštva koji su sprovodili mjere nadzora nad političarima i novinarima, značajni dio materijala sačuvali i dali DPS-u i tabloidnim medijima. Zato očekujemo da će se do 14. marta voditi brutalna tabloidna kampanja protiv parlamentarne većine“,kazao je Knežević.

Istakao je da može sve da se objavi jer oni nemaju šta da kriju.

Pozvali su predsjednika vijeća Zorana Radovića da odluči po njihovim zahtjevima za vraćanje putnih isprava i da Branki Milić ukine mjeru pritvora.

 TV prilog: Dijana Drašković, RTCG 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније