Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Portal RTCG ]

17. 02. 2021. 12:11 >> 12:29
34

OTKAZIVANJE SJEDNICE

Mandić: Kriza parlamentarne većine

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić poručio je da konstituenti koalicije Za budućnost Crne Gore neće učestvovati ni u kakvim izjašnjavanjima u parlamentu, dok se na dnevni red ne vrate predlozi zakona o tužilaštvu. Zaprijetili su da neće glasati ni za usvajanje budžeta za 2021. godine, dok se pred poslanicima ne nađu izmjene zakona o tužilaštvu.


On je, komentarišući odgađanje sjednice parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o pravosudnim zakonima, rekao da će glasanje o tim zakonima biti ujedno i prvo na kom će učestvovati.

Jednostranom odlukom dijela parlamentarne većine, kako je rekao, izazvana je i kriza te iste većine.

Na pres konferenciji u parlamentu rekao je da su, kad su dogovarali zakone, znali da će biti pritisaka od strane organizovanog kriminala, ali i tužilaca, koji će raditi sve da ostanu na pozicijama koje im ne pripadaju.

Ko je prijetio iz Brisela?

"Izazvana je kriza parlamentarne većina. Donijeli smo danas kao koalicija Za budućnost Crne Gore odluku da naš klub, odnosno apsolutna većina, neće učestvovati ni u kakvim izjašnjavanjima, dok se na dnevni red ne stave zakoni o tužilaštvu, onako kako su usaglašeni u parlamentu", rekao je Mandić.

Poručuje da će to biti prvo glasanje u kome će učestvovati koalicija Za budućnost Crne Gore. Smatra i da je Crna Gora krenula političkom stranputicom.

Milan Knežević (DF) pozvao je vlasti da kažu ko je to iz Brisela prijetio Crnoj Gori da će biti aktivirana klauzula balansa. Negirao je da on stoji iza predloga pravosudnih zakona.

Nije ih, kaže, on donio iz Mojanovića, niti ih je u rerni ispekla njegova majka.

Najavili krivične protiv Katnića

"Niko ovdje nije problem iz američke ambasade ili stranih država, problem je Milivoje Katnić koji pokušava da prijeti i trguje svojom pozicijom. Ako su gospoda iz EU kritikovala zakone, jesu li kritikovali Katnića zbog objavljivanja prisluškivanih razgovora Demokrata", pitao je Knežević.

On je najavio krivičnu prijavu protiv Katnića zbog izjave da je DF ucjenjivao opstanak Vlade oslobađajućom presudom u slučaju pokušaj terorizma na dan izbora 2016.

Zaprijetio je da DF neće glasati ni za usvajanje budžeta za 2021. godinu, dok se na dnevni red ne vrati predlog pravosudnih zakona.

Lider PzP-a Nebojša Medojević saopštio je da niko s evropskih adresa nije protiv predloženih zakona, navodeći da je DF spreman da se suoči s crnogorskom mafijom.

Dobili opasne prijetnje po život

"Ne pregovorima, nego oštrim obračunom, kojeg nema dok ne očistima policiju, sudstvo, ANB i tužilaštvo. Nije ovo personalna osveta. Mi ovim zakonima oslobađamo institucije Crne Gore", tvrdi Medojević.

Kazao je da su on, Mandić i Knežević dobili prijetnje po život od jedne kriminalne organizacije.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније