Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 02. 2021. 11:54 >> 11:57
1

DPS SAOPŠTIO

Projekat "srpski svet" na račun zdravlja građana CG

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je od momenta kad je lider DF-a Andrija Mandić objavio da je informaciju o razgovoru sa zvaničnicima Srbije oko vakcina, do momenta kad je Vlada Crne Gore objavila da će susjedna država donirati cjepiva našoj zemlji, prošlo dva sata i 29 minuta.

"Doduše, Mandić i Vlada nijesu se dogovorili o kojoj količini ruske Sputnjik V vakcine je riječ – on tvrdi 4.000, oni 2.000?! ​Ono oko čega dileme nema – sve je obavljeno za samo dva sata i dvadeset devet minuta", navode iz DPS-a.

Podsjećaju da Srbija nije država u kojoj se vakcina proizvodi, što kako su istakli, nije omelo Vladu da izvede ovu brzopoteznu akciju.

"Potpuno različito postupanje iste te Vlade u vezi sa donacijom od najmanje 10.000 Sinofarmovih vakcina koju je ponudio Petros Statis. Podsjetimo se, Statis je donaciju ponudio 21. januara. Dakle, prije 27 dana.
​Iz saopštenja Ministarstva zdravlja saznali smo da su se, doduše, 8. februara – tačno 18 dana nakon ponuđene donacije konačno obratili proizvođaču ponuđenih vakcina, kompaniji G42. Poslata im je čitava lista zahtjeva i upita na koje proizvođač mora da odgovori", kazali su iz DPS-a.

Navode da je za 27 dana – od kada je Statis saopštio da želi da donira vakcine umrlo 157 građanki i građana Crne Gore": A hiljade su zaražene – sve pokriveno ljudski, moralno i politički neizdrživo nedostojnim muljanjem zdravstvenih vlasti Crne Gore".

Kulminacija je pompezna objava na Tviteru i u video snimku, na kojem ministarka Jelena Borovinić Bojović u ime Ministarstva i svoje lično ime izražava zahvalnost “bratskoj i prijateljskoj državi Srbiji koja je u ovom važnom trenutku prepoznala našu potrebu i pružila ruku našoj državi i svim našim građanima”.

"Jednako je to egzaltirano izrekla kao i voditeljka sa beogradske Hepi televizije koja je, nekoliko dana ranije, najavila serijal 'Bitka na Nikšić 1,2 i 3'. Naime, riječ je o specijalnim projektima uoči lokalnih izbora u crnogorskom Nikšiću kojima se pokušava isprati mozak glasačima, jednako kako se to čini i sa onima u Srbiji. Vlada Crne Gore očigledno je obezbijedila i četvrti nastavak Bitke za Nikšić. Projekat 'srpski svet' na račun života i zdravlja građana Crne Gore", saopštio je DPS.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније