Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 02. 2021. 11:35 >> 11:36
1

MILAČIĆ

"Podrška premijeru, odlaganje zakona formalnost"

Prava Crna Gora podržala je Vladu Crne Gore i premijera Zdravka Krivokapića u želji da se usvajanje zakona o tužilaštvu odloži u najkraćem mogućem roku. To je saopšteno nakon sastanka predsjednika te partije Marka Milačića i Krivokapića.

Iz Prave Crne Gore navode da je glavna tema sastanka bilo donošenje predloženih zakona o državnom tužilaštvu, a koji su, kako ističu, na kratko, radi ispunjavanja formalnih uslova i striktnih procedura, povučeni sa dnevnog reda Skupštine Crne Gore.

"Prava Crna Gora jasno je iskazala svoj stav da je u još uvijek duboko kriminalizovanom društvu donošenje predloženih zakona o državnom tužilaštvu uslov opstanka Crne Gore, da je borba protiv kriminala i korumpiranih tužilaca, u čemu se posebno ističe glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, prioritet Crne Gore te da se usvajanje ovih zakona mora sprovesti u što hitnijem roku", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore. 

Dodaje se da je naglašeno da kao odgovorna parlamentarna većina moraju biti svjesni "igre koja se nesumnjivo igra u pozadini donošenja predloženih zakona".

"Takva mogućnost se ni po koju cijenu ne smije ostaviti, a sve u cilju onoga što je DPS mora jasno shvatiti, da se više nikada neće međunarodnoj zajednici nametnuti kao mogući partner u bilo čemu i da se više nikada neće vratiti u poziciju vlasti Crne Gore. Prava Crna Gora je uvažila argumentaciju premijera koja je nedvosmisleno i striktno na pozicijama usvajanja ovih zakona, te da je važno istovremeno imati i kvalitetne zakone koje traži narod ali i podršku međunarodne zajednice, koja je, htio to neko da prizna ili ne, od velike važnosti u ovakvoj tranziciji od kriminokratije ka slobodnom i uređenom društvu", zaključuje se.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније