Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (Portal RTCG) ]

16. 02. 2021. 23:30   >>  23:58 13

ODUSTAO DIO POSLANIKA

Bez sjednice o tužilačkim zakonima

Vanredne sjednice Skupštine 18. februara, na kojoj je trebalo da se razmatraju izmjene tužilačkih zakona, neće biti jer su poslanici Demokrata, SNP-a, GP URA i Prave Crne Gore odustali od zahtjeva za njeno održavanje.

Oni su, u pismu šefu parlamenta Aleksi Bečiću, naglasili da predloženi zakoni ostaju u skupštinskoj proceduri i da se ne povlače, ali da je njihovo razmatranje, zbog konsultacijama sa evropskim partnerima, neophodno odložiti u primjerenom roku.

Kao razlog odustajanja navode zahtjev Vlade da se, na kraći rok odloži razmatranje predloženih zakona, "kako bi Vlada, koja po Ustavu vodi unutrašnju i spoljnu politiku, bila u mogućnosti da obavi neophodne konsultacije sa evropskim partnerima saglasno Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Crne Gore i EU, kao i drugim obavezama iz evropske agende, a sa ciljem da ne dođe do ugrožavanja evropskog puta Crne Gore, odnosno strateških državnih interesa.

"Ovim putem Vas kao podnosioci zahtjeva za vanredno zasijedanje Skupštine Crne Gore za 18. februar 2021. godine, obavještavamo da odustajemo od zahtjeva za navedeno vanredno zasijedanje Skupštine. Samim tim, imajući u vidu da više ne postoje formalne pretpostavke, odnosno minimum 27 poslanika koji zahtijevaju vanredno zasijedanje Skupštine, molimo Vas da obavijestitie poslanike da se sjednica Trećeg vanrednog zasijedanja u 2021. godini za 18. februar neće održati", piše u dopisu.

Poslanici tih stranaka vladajuće većine navode kako niko od njih nema dilemu da su organizacione i kadrovske promjene u tužilaštvu neophodne i neminovne, ali i da se reforme moraju izvršiti nakon konsultacija sa evropskim partnerima, saglasno potpisanim sporazumima sa EU i preuzetim obavezama.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније