Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 02. 2021. 18:55 >> 18:56

ĐUKANOVIĆ - MEDOKS

"Vlada da ubrza pripremu Sporazuma sa UK"

Nadam se da će Vlada Crne Gore ubrzati aktivnosti na pripremi Sporazuma koji Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) treba da potpišu nakon Bregzita, što je ključno za našu državu i buduću saradnju, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako navode, Đukanović je primio ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks, sa kojom je razgovarao o obostrano važnim temama za međudržavne odnose i aktuelnim političkim kretanjima.

Đukanović je kazao da se nada da će Vlada ubrzati aktivnosti na pripremi Sporazuma koji Crna Gora i UK treba da potpišu nakon Bregzita, što je, kako je kazao, ključno važno za našu državu i buduću saradnju.

Ujedinjeno Kraljevstvo je izašlo iz Evropske unije (EU), ali je i dalje snažno prisutno na Zapadni Balkan, ponovio je Đukanović, uz podsjećanje na veoma pozitivna iskustva saradnje dvije zemlje od 90-ih do danas.

On je iskazao želju za nastavkom dobrih odnosa i unapređenje saradnje, koja je dragocjena za Crnu Goru, posebno u oblasti vladavine prava, odbrane i bezbjednosti, što su neuralgične tačke ne samo za Crnu Goru, već i za cijeli region.

"Zato je ekspertiza i podrška UK nezamjenjiva za dinamičan korak naprijed", istakao je Đukanović. 

Ambasadorka Medoks je naglasila da cijeni Đukanovićevu podršku što bržem zaključivanju Sporazuma o bilateralno-trgovinskim odnosima.

Ona je potvrdila da, iako je njena zemlja napustila EU, nastavlja da bude i dalje prisutna i od pomoći na Balkanu.

"UK prepoznaje doprinos Crne Gore regionalnoj stabilnosti i prepoznajemo zajedničke vrijednosti što smatramo veoma važnim", ocijenila je Medoks. 

Zajednički je ponovljena ocjena i iz prethodnog susreta o zabrinutostima vezanim za sektor bezbjednosti, pojedina imenovanja i uticaj spoljašnjih faktora.

"Ujedinjeno Kraljevstvo pridaje strateški značaj saradnji sa Crnom Gorom i veoma je zainteresovano da se dosadašnja saradnja nastavi", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније