Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTCG Portal ]

15. 02. 2021. 17:28   >>  20:14 12

KOPRIVICA PORUČIO

"Jedino je pomirenje uslov boljitka u Nikšiću"

Vjerujemo svi da se prosperitet i mir vraćaju u Nikšić, a jedino pomirenje je uslov boljitka, poručio je Momo Koprivica, nosilac liste, koju čine Demokratska Crna Gora, Građanski pokret Ne damo Nikšić, Demos i Grupa nezavisnih intelektualaca "Plenum 083 - poštena priča". Predstavnici partija danas su ozvaničili sklapanje koalicije i definisali zajedničke ciljeve, a to su, kako poručuju, smjena lokalne vlasti, demokratske i privredne reforme i izgradnja društva znanja. Poručuju kako sa DPS-om i njegovim koalicionim partnerima neće razgovarati o postizbornim koalicijama. Naziv koalicije predstaviće sjutra tokom predaje izborne liste. 

Koprivica je na predstavljanju liste poručio da građani neće dati Nikšić, ni tajkunima, ni kriminalcima, ni uzurpatorima.

"Nikšiću treba poštena priča i nju ovaj ovaj put potpisuje jedan nov i respektabilan politički subjekt, koju čine ugledni intelektualci i poznata imena", kazao je Koprivica.

Istakao je da će njihov partnerski odnos sa Vladom i drugim relevantim društveno-političkim činiocima biti u koristi za razvoj Nikšića.

"Sad je Nikšić ne samo odnarođen, nego i bez komunikacije sa Vladom i zvaničnim državnim institucija i to je nešto što značajno odmaže razvoju Nikšića", kazao je nosilac liste. 

"Znanje i pošten odnos sa građanima je nešto što treba da bude prioritet i da nam se nikad više ne desi da na čelu Nikšića budu koordinatori iz Podgorice, a ne od naroda izabrani organi uprave i predsjednik opštine", dodao je on.

Istakao je da je danas u Nikšiću jednoumlje.

"Jednoumlje ćemo zamijeniti demokratijom i slobodom, većim platama i dječjim dodacima, većim naknadama za poljoprivrednika i za poljoprivredna gazdinstva... Vjerujemo svi da se prosperitet i mir vraćaju u Nikšić", kazao je Koprivica. 

Naglasio je da se Nikšiću mora vratiti dostojanstvo.

"Ono što treba da bude naša jasna poruka - iz Nikšića ćemo protjerati sve horde i Brana Mićunovića i Zorana Lazovića i vratićemo Nikšić narodu. O Nikšiću će se odlučivati u Nikšiću. Moramo vratiti dostojanstvo Nikšiću, punu slobodu i suverena prava svakom građaninu Nikšića", zaključio je Koprivica.

Predsjednica Pokreta Ne damo Nikšić, Gordana Radović, kazala je da će se boriti da ekonomski oporave grad i da pošten rad i znanje budu jedino mjerilo vrijednosti u poslu.

“Zalagaćemo se da ljudi ne čekaju bespomoćno pred bolnicama, da se ne ispisuju kukavički grafiti na džamijama i nikada više ne hapse vladike i sveštenici, a naše škole oslobode mraka politike“, rekla je Radović.

Ona je ukazala da će časno i domaćinski upravljati Nikšićem u kome će biti važno znanje i da ne budu važne veze, već znanje.

U ime Demosa, Svetlana Agramović, ocijenila je da će se njihova koalicija primarno baviti nagomilanim realnim problemima grada i da će sve dolazaće promjene biti usmjerene osnovnom cilju- pravednijim ekonomskim uslovima života građana.

U ime Plenuma 083-Poštena priča, profesor Dušan Krcunović, rekao je da tu novoosnovanu organizaciju čine nikšićki intelektualci, uglavnom universitetski profesori, mada ima i studenata i drugih struka, koji su u vrlo zahtjevnom socio – političkom miljeu, kakav je Nikšić prepoznati kao vrlo uvaženi i poštovani ljudi.

„Nikšić simbolizuje sistem vrijednosti, pogled na svijet, etos, bez koje nema ljudske zajednice i mi ćemo se upravo za to boriti“, rekao je Krcunović.

Predstavnik penzionera, invalida rada i restitucije, Momo Joksimović naveo je da „Nikšić za minulih 30 godina nije mogao ni Hitler uništiti, kao što je to uradio DPS“.

„Nikšić ima oko 16 hiljada penzionera, sa prosječnom penzijom od 302 EUR, od kojih mnogi izdržavaju i svoju treću generaciju i zato očekujemo da će nova vlast donijeti bolje dane ovom gradu“, rekao je Joksimović.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније