Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal RTCG/Mina ]

12. 02. 2021. 16:42 >> 19:57
14

KRAPOVIĆ

Zahtjev SDT-a protivpravni pritisak

Poslanik Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović, saopštio je da je zahtjev za skidanje njegovog imuniteta protivpravni pritisak Specijalnog državnog tužilaštva uoči glasanja o zakonima. Krapović je, na pitanje novinara, kazao da ne zna šta se sve nalazi u transkriptima i da li je to tačno, te da ne poznaje pomenutog tužioca i njegovog sina. 

"Da je to krivično djelo, reagovali bi 2017. godine, a ne danas", kazao je Krapović, komentarišući objavljeni transkrip SDT-a.

Istakao je da Tužilaštvo postupa kao politička batina DPS-a.

"Ne mogu se sjetiti da li su tačni transkripti. Obrazloženje SDT je skandalozno. Mjere se koriste radi otkrivanje i dokazivanja, a ne objektivnog informisanja javnosti. Nemam nikakvu zadršku da objasnim sta je u transkriptima. Kao čelnik Opštine Budeve sve procedure su poštovane, vraćeno u kasu desetine miliona eura. Nikada se nećemo ponašati na način na koji se oni ponašaju", dodao je Krapović.

Dodao je da su posvećeni interesu građana.

"Poštovali smo zakon i poštovaćemo ga uvijek. Sve što su oni pokušali da konstruišu, palo je pred zakonom", kazao je Krapović. 

Ocijenio je i da je nejasno da je SDT tražilo ukidanje njegovog imuniteta, ali ne i ukidanje imuniteta u slučaju poslanika DPS i bivšeg ministra poljoprivrede, Petra Ivanovića.

"Ne pridružujemo se političkom progonu"

 Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić prekršio je zakon o mjerama tajnog nadzora, jer nije bilo zakonskog osnova da prati funkcionere Demokrata, kazao je poslanik te partije Momo Koprivica, navodeći da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) protiv političkih protivnika Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz SDT-a su medijima dostavili dio materijala dobijenog po naredbama sudije za istragu Višeg suda u Podgorici o sprovođenju mjera tajnog nadzora prema više osoba, zbog sumnje da su izvršili ili vrše krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, iznuda i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Koprivica je na konferenciji za novinare Demokratske Crne Gore rekao da je Katnić u četvrtak tražio da se “njegova ostavka zamijeni zakonom”.

“I zato što nijesmo pristali na trgovinu i prijetnje on danas kreće u politički progon i to u susret nikšićkim izborima, jer DPS zna ko im najviše prijeti u Crnoj Gori”, kazao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, uzaludni su pokušaji DPS-a, jer ih i tamo čeka ubjedljiv poraz, još ubjedljiviji nego na parlamentarnim izborima.

„Ovo je osveta što nije prihvaćen Katnićev predlog političke korupcije. On ne može da se pomiri sa tim da u novoj parlamentarnoj većini nema partnera za političku korupciju, trgovinu i dogovore", rekao je Koprivica.

On je naveo da više "nema dogovora i dilova kao u periodu prethodne vlasti".

"Tužilac Savović nije ništa učinio za Demokrate, niti je ikad to trebalo. Nije bilo investicija, nije bilo ničega”, kazao je Koprivica, saopšteno je Demokratske Crne Gore.

On je rekao da u razgovoru ništa nije bilo nezakonito.

“Katnić je prekršio zakon o mjerama tajnog nadzora, nije bilo zakonskog osnova da prati funkcionere Demokrata", kazao je Koprivica.

On je dodao da neće glasati za skidanje imuniteta poslaniku Demokrata Draganu Krapoviću i da Skupština neće učestvovati u "političkom progonu SDT-a".

Koprivica je naveo i da je ovo “povlačenje posljednjih poteza pred politički slom”.

„Katnić je ponudio koruptivni uslov novoj vladajućoj većini, time se postavljajući u uzvišeni položaj u odnosu na skupštinsku većinu. Tajming je sasvim jasan, ovo je osveta za naše neprihvatanje njegovog koruptivnog uslova”, kazao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, Katnić ne može da prihvati da više nema bezakonja u Crnoj Gori.

„Katnić nije državni tužilac, već tužilac DPS-a i mafije i ovim je to potvrdio“, rekao je Koprivica.

On je kazao da Katnić nema nikakve dokaze da se radi o krivičnom djelu, već “manipuliše javnošću pokušavajući da prikrije da on zapravo čini krivično djelo zloupotreba službenog položaja”.

“Jasno je da pokušava da zastraši funkcionere Demokratske Crne Gore, ali to neće proći. Mi se ne plašimo, čiste su nam ruke. Ovo je namjenski urađeno pred izbore u Nikšiću da bi se diskreditovali funkcioneri Demokrata“, naveo je Koprivica.

Krapović je rekao da je obrazloženje SDT-a skandalozno.

On je kazao da su, dok je bio na čelu Opštine Budva, sve procedure poštovane i da je sve rađeno u skladu sa zakonom i procedurama.

“Sve je bilo na nivou razgovora i interesovanja investitora. Nijedna radnja nije preduzeta, već je isključivo samo postojalo interesovanje. Sponzorstvo nije krivično djelo“, naglasio je Krapović.

Prema njegovim riječima, “SDT postupa kao politička batina DPS-a”.

“SDT je sredstvo za politički obračun DPS-a i ovo je njegov posljednji trzaj. Kuriozitet koji jasno pokazuje sve to je što vinovniku afere Abu Dabi, Petru Ivanoviću, nije stigao poziv za ukidanje imuniteta uprkos svim informacijama“, naglasio je Krapović.

On je rekao da je indikativno i ilustrativno što je od SDT-a danas stigao zahtjev Skupštini za skidanje imuniteta.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније