Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2021. 13:09 >> 13:15
4

BOGDANOVIĆ

Demokrate neće trgovati sa zakonima države

Nikada i niko iz Demokratske Crne Gore nije trgovao niti se igrao sa zakonima ove države, poručio je predsjednik kluba Demokrata Boris Bogdanović, reagujući na izjavu specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Kako je kazao, ponuda ostavke Katnića u zamjenu za povlačenje reformskih izmjena zakona, predstavlja klasičnu trgovinu.

Bogdanović je saopštio da sa indignacijom odbijaju tvrdnje i konstrukcije Milivoja Katnića, i njegovog aparata, kako je kazao, nadaleko poznatog kao specijalna fabrika laži.

Pred nama su, kako ističe, reforme pravosuđa koje počinju organizacionim i kadrovskim promjenama i koje će eliminisati kočničare na našem putu ka EU, koji nema alternativu.

Kako se navodi u reagovanju, u pitanju su izmišljene i krajnje prizemne optužbe koje nemaju nikakvog uporišta u stvarnosti i predstavljaju vjerovatno samo jednu u nizu javnosti poznatih fantazija odlazećeg specijalnog državnog tužioca.

"Ponuda ostavke u zamjenu za povlačenje reformskih izmjena zakona, predstavlja klasičnu trgovinu. Očito da Katnić dolazi iz neke druge stvarnosti u kojoj se može trgovati sa sudbinom države ili građana, ali sa Demokratama nema trgovine, niti je kada bilo, niti će je ikada biti. Reforme u tužilaštvu će se sprovesti, a ostavka personifikacije neprofesionalnosti ovog organa ih neće zaustaviti. Neće i ne može pravosuđe ove zemlje zavisiti od Milivoja Katnića ili bilo kog pojedinca", poručio je Bogdanović.

Crna Gora, kako je istakao, gradi institucije koje će se beskompromisno boriti protiv svih oblika korupcije i kriminala. Zato je neophodno da Milivoje Katnić odmah i bezuslovno ode, smatra Bogdanović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније