Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (Pobjeda) ]

06. 02. 2021. 22:10 >> 22:18
23

MANDIĆ OCIJENIO

"Podgorici treba spomenik Stefanu Nemanji"

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da Podgorica, po uzoru na Beograd, treba da ima spomenik srednjevekovnom srpskom vladaru Stefanu Nemanji.

"Imamo problem različitog doživljaja vrijednosti. Taj sukob u Crnoj Gori ćemo prevazići u narednom periodu. Dolaze generacije koje neće učiti lažnu istoriju i, ako ne mi, oni mu podići spomenik. Sramota je da u njegovom rodnom gradu spomenik ima Josip Broz Tito, koji je jurišao i rušio kapelu na Lovćenu kao austrougarski kaplar, a da nema Stefan Nemanja kojem se naši preci i čitavo srpstvo klanja jer znaju da nije bilo njega ne bi postojalo našeg naroda, a ni srpskih zemalja", rekao je Mandić.

On je, gostujući na Prva TV, kazao kako treba temeljno ispitati prljavu kampanju koja se, do izbora, vodila preko portala Udar.

Mandić je, komentarišući odluku Apelacionog suda, rekao da državni udar nijesu mogli da osmisle ni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, ni sutkinja Suzana Mugoša, nego neko ko je pametniji od njih i ko ima politički interes.

"Režim je računao da može kroz tu priču ugroženih zapadnih vrijednosti, budućnosti Crne Gore, napada na naše sunarodnike da mogu sa tom lažnom osudom i presudom obezbijede još jedan mandat. E, pa, nije moglo više", dodao je Mandić.

On je rekao da se ne može na kriminalu graditi vlastita sreća.

"Ljudi nijesu glasali za neke nove ljude, već su raščistili sa dosadašnjim načinom vladanja i razmišljanja. Mi moramo da odgovorimo na narodna očekivanja", dodao je Mandić.

On je rekao da je DF spreman da sarađuje sa svim Crnogorcima koji nisu antisrbi.

"Napisali smo i potpisali Milan Knežević i ja kao politički predstavnicima srpskog naroda da želimo saradnju i sa Albancima i Bošnjacima", rekao je Mandić.

Lider DF-a navodi kako nema dilemu da će na lokalnim izborima u Nikšiću pobijediti koalicija "Za budućnost Nikšića".

"Mi na izbore izlazimo sa čvrstim uvjerenjem da ćemo da pobijedimo i da ćemo biti najjači u tom gradu", ocijenio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније