Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 02. 2021. 12:25   >>  12:25 5

CRNOGORSKI POKRET

Abazović da Sarajlijama objasni reformsku politiku

Crnogorski pokret reagovao je povodom predloga da jedna ulica u Beranama dobije ime po haškom osuđeniku Ratku Mladiću.

Iz Crnogorskog pokreta ocjenjuju da je Pavle Đurišić ispao iz konkurencije "jer mu fali desetak hiljada ubijenih da bi se kvalifikovao".

"Tako je najveći ljudski talog na putu da dobije svoju državu. Potpuno je nebitno hoće li nadležno ministrastvo odbiti predlog iz pragmatičnih razloga i odnosa EU prema njoj, jer se radi o istoj svijesti. Konačno, u većini koja daje legitimitet Vladi prevladavaju ljudi koji su ponosno nosili majce sa likovima Ratka Mladića i Radovana Karadžića", navodi Crnogorski pokret.

Zato, kažu, nimalo ne čudi još jedno prebijanje u Beranama "od strane ljubitelja Ratka Mladića, nakon više takvih napada na građane Crne Gore".

"Jer se gospodi koja slave Srebrnicu ne dopada njihova nacionalnost, konfesija ili politička opredijeljenost. Možda da Dritan Abazović posjeti Sarajevo i objasni Sarajlijama svoju 'reformsku politiku', pošto njegovo kadriranje, bavljenjem progonom samo jedne strane i žmurenje na nasilje, koje, kao da su svi maloumni, pripisuje bivšoj vlast, Udbi ili ko-zna-kome, da se ne bi zamjerio svojim koalicionim partnerima čije najgore velikosrpske i sa kriminalnim vezama ljude postavlja na čelu institucija koje bi trebalo da štite državu i njene građane", navodi se u saopštenju.

Atakuje se, kako su istakli, na nezavisnost pravosuđa i sve ono što je kroz dugogodišmnju borbu i uticaj EU postignuto kako bi se dobile koliko - toliko nezavisne institucije, prostački se direktno podređuju sve institucije i stavljaju u partijske ruke, odnosno u velikosrpske ruke, vraćajući Crnu Goru u početke devedestih prošlog stoljeća.

"Moramo zapitati nevladine oprganizacije koje su učestvovale u vrijeme prethodnih vlada u formiranju zakonskih prijedloga, reagovale na svaki pokušaj uzurpacije vlasti, uticaja na pravosuđe, nepostupanje policije i tužilaštva u suzbijanju nasilja, ... je li ovo ono za što su se borile i je li to njihov model demokratske, pravne države u kojoj se zakoni primjenjuju doslovno i bez izuzetaka? Ako jeste onda ste vi isti sa ovima koji daju ime ulici imenom Ratka Mladića. Odnosno, vas je zanimalo samo da skinete DPS sa vlasti i da dođu velikosrpski poštovaoci ratnih zločinaca. Inače ne biste gromoglasno ćutali! Potrudićemo se da obavjestimo one od kojih dobijate grantove o vašem ćutanju na stvaranju od Crne Gore države Ratka Mladića. Pa neka vas onda ova Vlada finansira kao nevladine", saopštio je CP.

Na građanima je, kazali su, da odluče hoće li trpjeti ovo bezakonje.

"Ne očekujte da će to neko uraditi umjesto vas. Svi koji su žrtve bekrupuloznog smjenjivanja službenika čiji je jedini grijeh što nijesu fanovi Ratka Mladića moraju pokazati solidarnost i otpor. Inače ćemo svi biti žrtve na kraju", navode iz CP, uz poziv da za početak pokažu u Nikšiću da ova vlast nije njihova.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније