Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 02. 2021. 16:32   >>  16:31

DNP

"Hitno poništiti konkuse u ŽICG"

Demokratska narodna partija (DNP) traži da se hitno ponište konkursi u Željezničkoj infrastrukturi Crne gore, da se postavi novi, kako su naveli, legalni Upravni odbor, koji će sprovesti legalnu proceduru, i Željeznicu Crne Gore napokon dovesti u vozni red.

“DNP CG upozorava da će, ako nova vlast blagovremeno ne reaguje, na svojim mjestima ostati DPS-namještenici „eksperti“, koji su svoju ekspertizu u mešetarenju vrlo bjelodano pokazali tokom protekle tri decenije, a vozovi odlaze”, navodi se u saopštenju.

Iz DNP-a kažu da je u Željezničkom prevozu, 21. januara raspisan konkurs za izvršnog direktora, koji treba da realizuje Odbor direktora još iz perioda DPS-a.ž

“Pa je jasno da se na mala vrata, i na brzinu, pokušava udomiti novi kadrovik partije, koja je već otišla u opoziciju. Dobro je poznata i činjenica da je u kabinetu direktora uoči izbora bio Glavni štab za podršku DPS-u, kao i da su zaposleni na željeznici dolazili da u tom kabinetu potpišu podršku, a oni, koji je nijesu potpisali, trpjeli su posljedice. Tako je, na primjer, Kalina Vulić odbila da stavi svoj potpis, ali joj je zatim izvršni direktor oduzeo zastupanje na sudovima, iako je bila uspješna u svojoj struci”, navodi se u saopštenju.

Iz DNP-a tvrde da su tokom posljednje tri godine date otpremnine za dvadeset i jednog zaposlenog, u iznosu od 127.000 eura, a broj zaposlenih ostao isti.

“U ZOVS-u (održavanje voznih sredstava) raspisan je konkurs za tri radna mjesta 27. januara, u trajanju od osam dana, jer u februaru troje zaposlenih radnika odlaze u penziju, a Uprava očito žuri da na njihova mjesta što prije zaposli svoje kadrovike”, navode iz DNP-a.

Kažu da je nakon uzimanja otpremnina, bilo je realno da se broj zaposlenih smanji, a ne pritom još i povećava, pa su mahinacije i više nego očigledne.

“Uz sve ovo, posebno flagrantno djeluje i činjenica da je obim posla na željeznici smanjivan, a broj radnika povećavan” zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније