Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 02. 2021. 11:38   >>  11:38 2

SNP CG

Pomoći i nezaposlenima koji se ne javljaju ZZZCG

Socijalistička partija (SNP CG) smatra nepravednim to što je nezaposlenima koji se ne javljaju Zavodu za zapošljavanje svakog mjeseca, jer im je ta ustanova ponudila takvu opciju, onemogućeno da dobiju pomoć Vlade. Kažu da i oni zaslužuju da budu na spisku novog paketa mjera kako bi im se omogućilo da premoste težak period korona krize.

Nedavno je Vlada Crne Gore donijela novi paket mjera pomoći čiji je cilj da se građani i privreda lakše izbore sa razornim ekonomskim posljedicama pandemije korona virusa.

“Prvi segment ovog paketa je podrška ranjivim kategorijama stanovništva u iznosu od sedam miliona eura, i to u prvom kvartalu. To podrazumijeva jednokratnu pomoć od 100 eura za osobe koje su krajem prošle godine bile upisane u registar nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Crne Gore”, navodi se u saopštenju-

Iz SNP-a su zapazili da se među onima kojima će se pružiti pomoć ne nalaze i osobe koje se ne javljaju Zavodu za zapošljavanje svakog mjeseca, jer im je ta ustanova ponudila takvu opciju.

”Ne vjerujući da preko ZZZ mogu pronaći zaposlenje, mnogi su se odlučili za ovu mogućnost, pri čemu im nije rečeno da će na ovaj način izgubiti i neke druge povoljnosti, kao što je u ovom slučaju pomoć od 100 za nezaposlene osobe.  Podsjećamo da ni ranijim paketima pomoći ova kategorija stanovništva nije bila prepoznata kao prioritetna za dobijanje bilo kakve novčane podrške”, zaključili su iz SNP-a I dodali da se to treba ispratiti.  

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније