Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 01. 2021. 16:50 >> 17:22
9

BEČIĆ

Bojkot legitiman, ne znam kad se opozicija vraća

Kada najmanje 27 poslanika podnese zahtjev da vanredno zasijedanje Skupštine, sjednica će i biti sazvana, kazao je predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić i dodao da za sada takvog zahtjeva nema.

“Vidjećemo u narednim danima da li će toga biti, za očekivati je možda da bude”, kazao je Bečić.

Bečić je kazao i da je bojkot rada Parlamenta legitimno političko pravo. Kaže i da su poslanici opozicije uvijek dobrodošli kada odluče da se vrate skupštinskim zasijedanjima.

“Nijesma čuo kada će se kolege iz opozicije vratiti, to je na njima. Pravo na bojkot je nešto što je politički legitimno, tu je javnost uvijek da cijeni postupanje svih aktera. Oni su uvijek dobrodošli kad god odluče, ako odluče, da se vrate. Čeka nas mnogo zajedničkih izazova i očekivanja od domaće i međunarodne javnosti” naveo je Bečić, odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Kolegijuma predsjednika parlamenta.

Govoreći o sastanku koji su imali predsjednik države Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, Bečić je ocijenio da je potpuno očekivano i prirodno da postoji komunikacija, saglasno ustavnim ovlašćenjima od različitih djelova izvršnih vlasti.

“Ako to vodi i razrješenju svega onoga što su bili problemi po pitanju opozivu ambasadora, to je naravno onda i bolje i u interesu je Crne Gore da idemo naprijed”, naveo je Bečić.

On je naveo i da će Skupština tu da pomogne u dijalogu, u okviru ustavnih nadležnosti.

“Bez obzira na sve naša politička neslaganja uvijek moramo da imamo na umu Ustav i ono što Ustav kaže”, zaključio je Bečić i dodao da se rješenje može naći ako svi poštuju Ustav.

“Vrijeme je pokazalo da su opstrukcije nešto što nije poželjno i samo može da izaziva negativne posljedice”, kazao je Bečić.

Bečić na kopredsjedavajući POSP-a

Bečić je kazao da će on biti na čelu crnogorske delegacije i kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

“Članovi će biti Slaven Radunović, Simonida Kordić, Predrag Bulatović, Boris Bogdanović, Branko Radulović, Dragan Vukić i Miloš Konatar. Opoziciji pripada šest mjesta u POSP-u i oni će vrlo brzo, u narednim danima, dostaviti imena njihovih poslanika koji će biti predstavnici”, rekao je Bečić.

On je naveo da će u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope stalnu delegaciju Skupštine predvoditi poslanica Maja Vukićević, a da će član stalne delegacije biti poslanik Dragan Krapović.

“Njihovi zamjenici su poslanici Marko Kovačević i Konatar. Vlast ima dva člana i dva zamjenika, od kojih je jedan šef delegacije. Opozicija ima jednog zamjenika i jednog člana čije ime uskoro očekujemo”, kazao je Bečić.

On je rekao da će stalnu delegaciju pri parlamentarnoj Skupštini OEBS-a, ovom sazivu predvoditi poslanik Slaven Radunović.

“Članica delegacije je poslanica Danijela Đurović, a zamjenici su poslanica Kordić i poslanik Dragan Bojović. Takođe opozicija ima pravo na jednog člana i jednog zamjenika”, kazao je Bečić.

On je naveo da će šef stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a biti poslanik Danilo Šaranović.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније