Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2021. 20:50   >>  20:56 16

PREDSJEDNIK I VLADA

Dogovor oko problema opoziva ambasadora

Postignut je dogovor u pogledu izlaska iz problema opoziva broja ambasadora, a koji je prvenstveno bio vezan za javna obrazloženja povodom predloga Vlade, navodi se u zajedničkom saopštenju predsjednika Mila Đukanovića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

Na sastanku je kako se navodi u zajedničkom saopštenju, razmotreno pitanje vođenja vanjske politike imajući u vidu nadležnosti Predsjednika Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova.

"Konstatovano je da je kontinuirana i otvorena komunikacija preduslov uspješne kohabitacije, čiji je cilj očuvanje funkcionalnosti sistema države Crne Gore, njenog ugleda i prestižnog mjesta u međunarodnim odnosima, i dobrih rezultata koje je Crna Gora ostvarila na planu vanjske politike i evropskog i euroatlantskog vanjskopolitičkog kursa. Na tom putu, prioritet je odbrana dostojanstva politika, institucija i građana Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je prepoznata jasna nadležnost predsjednika i Vlade u procesu selekcije diplomatskih predstavnika Crne Gore, kao i pravo Vlade da diplomatski predstavnici budu autentičan izraz njene vanjske politike.

"U tom kontekstu, postignut je dogovor u pogledu izlaska iz problema opoziva jednog broja ambasadora, a koji je prvenstveno bio vezan za javna obrazloženja povodom predloga Vlade, i dogovoreno da u daljem procesu bude nastavljena dosadašnja pozitivna praksa vanjskopolitičkih konsultacija, na nivou 3 predsjednika i ministra vanjskih poslova, koja će garantovati kvalitetan dijalog i odabir kadrova čime će se nastaviti dosadašnji stabilan vanjskopolitički kurs Crne Gore," zaključuje se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније