Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2021. 12:14 >> 12:30
20

SOCIJALDEMOKRATE TVRDE

"Odbijanje donacije vakcina politički motivisano"

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović odbila je donaciju od 10.000 vakcina od Petrosa Statisa, ali, kako se moglo čuti juče, tražila je pomoć od Srbije u nabavci vakcine protiv korona virusa, što je, kažu u Socijaldemokratama, skandalozno ugrožavanje zdravlja građana Crne Gore.

"Dakle, pomoć jednog subjekta se glatko odbija, a onda se na drugoj strani ista ta pomoć traži, što ne ostavlja nikakvu sumnju da je ovdje riječ o političkim motivima. Kako je Crna Gora u situaciji da tek pribavlja opremu za skladištenje vakcina, te da u državni nema niti jedne jedine vakcine, osim maglovitih i katkad polutačnih informacija ministarke, odbiti bilo kakvu pomoć je potpuno suludo, a kad još tu istu pomoć tražite na drugoj strani za koju cijenite da vam je 'bliska', to je zaista neviđen skandal i ugrožavanje zdravlja građana", kazao je član Predsjedništva Socijaldemokrata Emil Đokić.

Kako je dodao, na jučerašnjoj maratonskoj pres konferenciji, predstavnici zdravstvenog sistema su iznijeli samo jedan novi podatak, da je za ulazak u Crnu Goru iz Velike Britanije potreban PCR test.

Na sva ostala ključna pitanja, kako kažu, poput onoga kad kreće imunizacija, predstavnici zdravstvenih vlasti opet nijesu imali odgovor.

"Na isti način organizovana je i prethodna pres konferencija Ministarstva zdravlja, na kojoj je suština bilo predstavljanje Strategije i Akcionog plana za imunizaciju, uz jedan manji problem: Strategije nije ni bilo, jer nije bila usvojena na Vladi. Tako smo na presu koji je za osnovni cilj imao upravo imunizaciju, opet saznali faktički: ništa o imunizaciji“, kaže Đokić.

On je zaključio da ovakav način rada, a posebno loša komunikacija sa javnošću po ključnim pitanjima, nedavno ublažavanje mjera u kompleksnoj epidemiološkoj situaciji, te svojevrstan cirkus sa mjerama tokom novogodišnjih praznika, "ukazuju na to da zdravstvene vlasti stalno nešto rade, a šta – ne znaju ni oni sami".

"Nadamo se, ipak, zbog građana koji čekaju te vakcine, da će se naše vlasti i ministarka, ako ne sami, a ono makar uz pomoć međunarodnih organizacija, privesti kraju nabavku vakcina, naučiti da komuniciraju i najvažnije, naučiti da je stavljanje politike iznad zdravlja jednostavno strašno“, zaključuje Đoković.

 

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније