Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 01. 2021. 19:13 >> 20:12
16

VLAHOVIĆ RADULOVIĆU

"Nijesmo isti nivo"

Ambasador Crne Gore u Vatikanu Miodrag Vlahović odgovorio je na današnje reagovanje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića. Aktuelni ministar, i oni koji njime upravljaju, brukaju i razaraju crnogorsku diplomatiju. To je bitno u cijeloj stvari. Rječnik, teze, neistine i uvrede koje je potpisao o tome govore sasvim dovoljno. Preživjeće Crna Gora i crnogorska diplomatija sve ovo. U to ministar i njegovi pomagači ne treba da sumnjaju - poručio je Vlahović ističući da u smislu nivoa, znanja, obrazovanja i kulture, pa i diplomatskog talenta i vještine - vanredno unaprijeđeni drugi sekretar nema pandana među bivšim crnogorskim ministrima vanjskih poslova.

Odgovor Vlahovića prenosimo integralno:

Pročitao sam odgovor aktuelnog ministra vanjskih poslova kolegi ambasadoru Kaluđeroviću.

Zastiđe.

Pošto me pominje: saglasan sam da nismo isti nivo.

U gomili neistina i konstrukcija, dje se vidi i ko je i zašto to pisao za aktuelnog ministra, ovog puta želim da izdvojim samo jedan detalj: neistina je, pored svega drugog, i ovo u vezi sastanka kod tadašnjeg premijera Markovića. Biće prilike i o tome da se javno kaže. Kolege Perović, Kaludjerović i ja smo tada postupili kako treba - ali ni nalik ovome, ni u primisli, kako potpisuje aktuelni ministar.

Ostaje moja ocjena: aktuelni ministar, i oni koji njime upravljaju, brukaju i razaraju crnogorsku diplomatiju. To je bitno u cijeloj stvari. Rječnik, teze, neistine i uvrede koje je potpisao o tome govore sasvim dovoljno.

Preživjeće Crna Gora i crnogorska diplomatija sve ovo. U to ministar i njegovi pomagači ne treba da sumnjaju.

Ostaće, brzih dana, i slika aktuelnog ministra na zidu u hodniku koji vodi prema Kabinetu. Od nas 28, a sa njim 29, društvo će mu praviti samo Andrija Radović. Razlog znamo.

Mada, reći će neko, ni taj Radović nije nivo sadašnjeg ministra. Nikako. Ni njemu do koljena nije ministar današnji.

I zaista: u smislu nivoa, znanja, obrazovanja i kulture, pa i diplomatskog takenta i vještine - vanredno unaprijedjeni drugi sekretar nema pandana medju bivšim crnogorskim ministrima vanjskih poslova.

Tu mu, na njegovu nesreću, niko ne može pomoći - niti oni koji su ga “vanredno unaprijedili”, niti oni koji mu pišu ove otužne redove.

Eto tako.

Miodrag Vlahović

ambasador Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније