Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

23. 01. 2021. 15:54 >> 15:55
16

BOŠNJAK

PzP na udaru manipulacija

Iz Pokreta za promjene (PzP), na odvojenoj pres konferenciji, takođe su komentarisali navode o partijskom zapošljavanju, poručujući da se njihova stranka našla pod udarom, kako kažu, manipulacija.

Na pres konferenciji iz PZP-a su ocjenili da je njihova stranka u posljednjem periodu meta brojnih, kako navode manipulacija o partijskom zapošljavanju. Branka Bošnjak objašnjava da su na zahtjev vlade delegirali određena kadrovska rješenja kao što su to činile i druge partije, ali da je izbor direktorice Kliničkog centra Ljiljane Radulović bio izbor Ministarke zdravlja.

“Kada je u pitanju u međunarodnim krugovima priznata, uvažena i od kolega i pacijenata vrlo cijenjena ljekarka Ljiljana Radulović ona nikada nije bila član PZP-a niti nas je iko ikada iz Vlade kontaktirao kada su pravili taj izbor. To je bio jedan isključivi predlog ministarke zdravlje uz konsultacije sa njenim kolegama iz KC", kazala je Bošnjak.

Kada je riječ o formiranju njenog kabineta Bošnjak ističe da ona ima apsolutno pravo da formira svoj tim. Kako je njena pozicija potpredsjednice Skupštine striktno politička i njen izbor su bili njoj bliski ljudi čiji je angažman vezan za njen mandat.

“Savjetnici su shodno proceduri i na moj predlog imenovani od Administrativnog odbora i radi se o ljudima koji su već imali iskustva u radu skupštine i koji su imali i veće kvalifikacije nego što su tražene pozitivnim propisima. Za šeficu kabineta, shodno proceduri izabrala sam osobu koja je od mog punog povjerenja koja je završila fakultet u četvorogodišnjem trajanju na uglednom univerzitetu van Crne Gore koja zna više stranih jezika i završava postdiplomske stuidije i koja mi je pored ovih savjetnika desna ruka u svim aktivnostima", kazala je Bošnjak.

Bošnjak poručuje i da će u toj stranci akcenat uvijek stavljati na stručnosti i kompetentosti prilikom zapošljavanja.

Bojan Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније