Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 01. 2021. 15:51 >> 15:52
1

RADULOVIĆ-HOVAKIMIAN

"CG i Jermenija posvećene unapređivanju ekonomskih odnosa"

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Jermenije u Crnoj Gori sa sjedištem u Pragu Ashotom Hovakimianom. Kako je saopšteno iz MVP, sagovornici su izrazili zadovoljstvo susretom, uprkos otežanim okolnostima usljed pandemije i istakli obostranu spremnost za unapređenje odnosa Crne Gore i Jermenije.

Radulović je ocijenio da postoji prostor za intenziviranje saradnje u brojnim oblastima, sa akcentom na ekonomiju i turizam.

Šef crnogorske diplomatije istakao je značaj dijaspore, ocjenjujući da ona predstavlja važan most saradnje. Iako male i geografski udaljene države, ministar Radulović je ocijenio da Crna Gora i Jermenija imaju zapaženu i sadržajnu saradnju u okviru multilateralnih foruma.

Ambasador Hovakimian ukazao je na značaj intenziviranja političkog dijaloga i saradnje, čemu bi značajno doprinio kontakt na ministarskom nivou, kao i održavanje konsultacija između ministarstava vanjskih poslova.

U pravcu unapređenja ekonomske saradnje, predložio je i organizovanje biznis foruma kada dozvoli epidemiološka situacija.

Amabasador Jermenije je kazao da bi bilo značajno uložiti napore u domenu vizne liberalizacije za jermenske građane, dodajući da bi to bio podsticaj za razvoj turizma. Takođe, izrazio je spremnost za organizovanje zajedničkih događaja u oblasti kulture.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnoj situaciji u Jermeniji, pri čemu su naglasili važnost dijaloga i mirnog rješenja, u cilju prevazilaženja konflikata, zaključuju iz MVP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније