Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 01. 2021. 13:40 >> 13:41
10

DPS

"Krivokapićeva prijetnja prosvjetarima licemjerna"

Prijetnja premijera Zdravka Krivokapića prosvjetarima je licemjerna jer je upravo ministarka prosvjete, kulture, nauke I sporta Vesna Bratić na toj funkciji jer je politički podobna, saopštili su iz Demokratske partije socijalista.

“Krivokapićeva prijetnja upućena prosvjetnim radnicima predstavlja vrhunac licemjerja. On spominje depolitizaciju, govori o politički podobnim profesorima, prijeti otkazima i smjenama u trenutku kad u Vladi, po njegovom izboru, resor prosvjete vodi osoba koja je na toj poziciji upravo zato što je politički, nacionalno i vjerski podobna”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a kažu da drugačije, Bratić ne bi mogla da bude ministarka.

 “Da nije tako, nikada Vesna Bratić, imajući u vidu njene stručne kompetencije, šovinističke i bizarne objave na društvenim mrežama kao i ukupan javni angažman, ne bi postala ministar bilo čega a posebno prosvjete i još 3 ključna resora”, navodi se u saopštenju.

Smatraju daprosvjetne radnike, koji su u ovoj zdravstvenoj krizi, posebno izazovnoj za proces obrazovanja djece, podnijeli ogroman teret, Krvokapić treba da ohrabri “a ne da ih proziva i drži moralne lekcije, jer za to nema kredibilitet a ni moralno pravo”, dodali su iz DPS-a.  

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније