Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

20. 01. 2021. 15:33 >> 15:34

ASK

Odluku o članarini da donesu do kraja januara

 Politički subjekti dužni su da do 31. januara donesu Odluku o visini članarine za ovu godinu i dostave je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Iz ASK-a su kazali da se obaveza odnosi na sve političke partije iz registra koji se vodi kod nadležnog ministarstva.

“Kao i na političke subjekte koji imaju osvojene mandate u Skupštini Crne Gore, odnosno skupštinama jedinica lokalne samouprave, bez obzira da li planiraju ili ne planiraju članarinu kao izvor finansiranja u ovoj godini”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se tabela obveznika i status ispunjavanja te obaveze mogu naći na sajtu Agencije.

“Odluke o visini i o neplaćanju članarine mogu se dostaviti Agenciji neposredno ili poštom na adresu ulica Kralja Nikole 27/V, 81000 Podgorica, ili na email: finansiranje@antikorupcija.me”, naveli su iz ASK-a.

Oni su upozorili da neispunjavanje te obaveze povlači prekršajnu odgovornost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније