Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 01. 2021. 12:56   >>  13:11 2

NIJESU DOŠLI NA KONSULTACIJE

SNP pozdravlja pokretanje postupka protiv ambasadora

Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) pozdravlja odluku Ministarstva vanjskih poslova da pokrene disciplinski postupak protiv ambasadora koji nijesu došli na konsultacije koje su trebale da budu održane prije dva dana.

"Na ovaj način, Darko Pajović, Miodrag Vlahović, Sanja Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Vera Kuliš pokazali su do kojeg stepena, zapravo, ne poštuju svoju državu i građane koji ih plaćaju i koliko su spremni da krše dobre diplomatske prakse i sopstvene obaveze", kazali su iz te partije.

Oni navode da su neki od njih već prekršili osnovna diplomatska pravila i ušli u zonu kršenja zakona i u tom smislu naveli Miodraga Vlahovića.

"Pomenuti gospodin je nedavno učinio javnim službeni dokument Ministarstva vanjskih poslova, zbog čega je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Podsjećamo da se radi o 'diplomati' koji je zajedno sa Nebojšom Kaluđerovićem, ambasadorom u SAD, i Željkom Perovićem, ambasadorom u Beču, pružio podršku Mirni Nikčević na način što je platio kaznu kojom je bila sankcionisana za izjave u kojima je prijetila spaljivanjem vjernicima Srpske pravoslavne crkve i širila govor mržnje", navodi se u saopštenju.

Smatraju da Ministarstvo vanjskih poslova ne smije odustati od namjere da sankcioniše sve one diplomate koje su se oglušile o obavezu povratka u zemlju i ističu da mora učiniti sve kako bi se diplomatsko-konzularna mreža Crne Gore očistila od onih koji joj, kako su kazali, čine evidentnu štetu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније