Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 01. 2021. 10:51   >>  10:52 3

MILAČIĆ U HERCEG NOVOM

Riješiti problem vojnih beskućnika

Prava Crna Gora će se potruditi da pitanje vojnih penzionera dobije tretman u novoj vlasti kakav zaslužuje, te da njihovo pitanje bude riješeno, saopšteno je iz te partije.

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić u okviru radne posjete Herceg Novom održao je sastanak sa predstavnicma Udruženja vojnih beskućnika Herceg Novi.

Kako je saopšteno iz Prave CG, vojni penzioneri su iznijeli problem podstanarskog odnosa sa kojim se suočava 260 vojnih penzionera u Crnoj Gori, od kojih 65 u Herceg Novom.

"U toku rata su stigli u Crnu Goru kao patriote, skoro bez ičega, sa svojim porodicama su istjerani iz svojih stanova. Predhodno je između njih i države sklopljen ugovor u kojem se država zakonski obavezala na obezbjeđivanje posla, plate i stana po završetku vojne akademije. Uredno uplaćivani novac do maja 1993. u iznosu od 6,4% od ličnog dohodka u Vojno stambeni fond je nestao. Nakon osamostaljenja države, od tadašnjeg Predsjednika države Filipa Vujanovića je ostalo samo obećanje da će se njihov problem riješiti", navodi se u saopštenju.

Od 1991. godine pa do dan danas, kako se dodaje u saopštenju, nijesu saznali gdje je uplaćivani novac završio, šta je riješeno pitanjem sukcesije, šta se desilo sa njihovim potraživanjem lične imovine od otcijepljenih republika SFRJ, zašto nije riješeno zdravstveno osiguranje pojedinih kolega koji su penzionisani u Srbiji, a žive u Crnoj Gori.

"Pored ovih, ostali su uskraćeni za odgovore na pitanja zašto Ministarstvo odbrane Crne gore po preuzimanju njihovih stambenih dosijea nije donijelo nove zaključke za stan po pravilniku Vojske Crne Gore, te zašto Vojska Crne Gore nije listu uredila po pravilniku, već je pravilnikom donijela uredbu po kojoj pravo na stan gube i njihove supruge, većina njih sad već vojne udovice", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније