Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 01. 2021. 17:45 >> 17:46
13

SAVJET ZA ODBRANU

Uskoro o razrješenjima oficira

Na današnjoj sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost dogovoreni su principi daljeg funkcionisanja Savjeta u skladu sa Ustavom Crne Gore, zakonima i Poslovnikom o radu koji je usvojen u prvom kvartalu 2020. godine. Kako je najavljeno, Savjet će uskoro zakazati novu sjednicu, na kojoj će razmatrati i postavljenja i razrješenja oficira na ključnim pozicijama u Vojsci Crne Gore.  Sjednicom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a u radu su učestvovali članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac.

Članovi Savjeta za odbranu u daljem radu razmatraće i donositi odluke na sjednicama Savjeta ali i između dvije sjednice kako bi se obezbjedilo pravovremeno postavljanje oficira na funkcionalne dužnosti u komandama i jedinicama Vojske.

"Posebno su razmatrana pitanja od značaja za angažovanje Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama. Imajući u vidu da su prijedlozi o daljem angažovanju u misijama u Savjetu za odbranu i bezbjednost stigli prije formiranja nove Vlade postignuta je saglasnost da se ista vrate Ministarstvu odbrane za dodatno usaglašavanje, a da će Savjet uskoro zakazati novu sjednicu. Savjet će razmatrati i postavljenja i razrješenja oficira na ključnim pozicijama u Vojsci Crne Gore", saopšteno je iz Kabineta predsjednika. 

Na današnjoj sjednici predstavljen je i Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vježbama u 2020. godini.

Članovi Savjeta su, kako je saopšteno, informisani da je Vojska Crne Gore, obzirom na pandemiju COVID-19, od planiranih 19 međunarodnih vojnih vježbi učestvovala na dvije u inostranstvu i jednoj u Crnoj Gori.

"U zaključku je konstatovano da nije umanjena spremnost pripadnika Vojske Crne Gore za izvršenje namjenskih zadataka što potvrđuje i doprinos koje su jedinice dale kroz saradnju sa drugim institucijama u borbi protiv pandemije korona virusa. Savjet je odobrio učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vježbama u 2021. godini", dodaje se. 

Savjet za odbranu i bezbjednost je na današnjoj sjednici, razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti i na prijedlog ministarke odbrane donio odluke o razrješenjima oficira u Vojsci Crne Gore koji su stekli uslov za penziju

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније