Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 01. 2021. 23:30   >>  23:45 6

NIKOLIĆ

"Vlast poštovanje Ustava vidi kao opstrukciju"

Dok iz vladajuće većine poručuju kako je isključivo pravo Vlade da vodi unutrašnju i spoljnu politiku, u opoziciji tvrde da u aktuelnoj vlasti svako poštovanje zakona i Ustava od strane predsjednika države, vide kao opstrukciju.

Oni su, u emisiji "Argumenti" TVCG, komentarisali to što je predsjednik države Milo Đukanović odbio da potpiše opoziv za sedam ambasadora, što je predložila Vlada Crne Gore.

Predstavnik vladajuće većine u parlamentu Miodrag Lekić je ocijenio da se za trideset godina prethodne vlasti nije desilo da predlog Vlade bude zaustavljen od šefa države.

"Vidjećemo da li je ovo politička igra u kontekstu ovih problema kohabitacije, ili će se ovo razjasniti. Kažem još jednom, Vlada vodi unutrašnju i spoljnu politiku", ocijenio je Lekić.

Poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić je poručio kako Vlada nije ispoštovala procedure, te u aktuelnoj vlasti svako poštovanje zakona i Ustava od strane Đukanovića, vide kao opstrukciju.

"Ako ste imali situaciju da Vlada, i prije nego što je donijela odluku, kaže da su tih sedam ambasadora naštetili Crnoj Gori i njenim interesima, onda je za očekivati da predsjednik države zatraži objašnjenje kako je moguće da su ti ljudi kompromitovali državu, imajući u vidu da ih je on akreditovao za tu funkciju kod šefa druge države", ocijenio je Nikolić.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније