Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 01. 2021. 14:26 >> 14:27
1

RAKOČEVIĆ

Dijele mjesta na koja se dolazi konkursima

Član Glavnog odbora SD Marko Rakočević saopštio je da aktuelna vlast ne poštuje sporazum koji su sami potpisali, a koji je predviđao depolitizaciju javne uprave.

"Taj sporazum je u gotovo svakom elementu prekršen", saopštio je Rakočević

Kako je dodao, smjene direktora po javnoj upravi se rade toliko "bezočno i otvoreno, da se građani pitaju jesu li oni spasioce nešto pogrešno razumjeli prije nekoliko mjeseci".

“Besramne “čistke” u KBC, upravama, javnim preduzećima i ministarstvima i postavljenje svojih familija i članova ne čine, uvaženi građani, partije koje su sada u opoziciji i koje su “oslobodioci” godinama za to optuživali, nego upravo oni, koji pričaju o “demontaži partitokratije” dok između sebe dijele direktorska mjesta na koja se dolazi konkursima”, naglasio je Rakočević.

Rakočević je podsjetio da je sporazumom nove vlasti “crno na bijelo obećano i revidiranje i donošenje zakona u skladu sa evropskim standardima” i “učešće u vlasti manjinskh partija”.

"Šta je onda ona nezakonita bruka oko usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, jednaka bruka oko izmjena Zakona o državnim službenicima i namještenicima i bukvalno istjerivanje manjinskih naroda čak i sa onih pozicija koje su ranije pokrivali – ne znamo. Možda oslobodioci “evropske standarde” tumače fleksibilnije nego svi mi ostali", navodi Rakočević.

Kaže i da je nova vlast toliko zaokupljena “raspodjelom plijena”, da gnijev javnosti kako dodaje do njih ne dolazi.

"Jer naopakom je svejedno kako ga zoveš, samo mu daj da jede. Do kad shvate koliki se opravdani revolit građana probudio zbog poništavanja svakog njihovog obećanja i zbog beskrupuloznog nezakonitog ponašanja, biće kasno. Dobro pričano, a zlo smišljeno i još gore urađeno. Vjerujemo ipak, ne zadugo", zaključio je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније