Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine ]

12. 01. 2021. 06:29 >> 15:21
21

LUKOVAC

Trebaće napora da se poprave odnosi s BiH

Dugogodišnji crnogorski diplomata, nekadašnji ministar vanjskih poslova Branko Lukovac u razgovoru za Dnevne novine ocjenjuje da je premijer Zdravko Krivokapić, čestitajući Dan RS, nanio štetu prijateljskim odnosima Crne Gore sa BiH i dobrosusjedskim i regionalnim odnosima.

Lukovac je Dnevne novine ocijenio da je takvim potezom nanijeta šteta prijateljskim odnosima Crne Gore sa BiH i dobrosusjedskim i regionalnim odnosima zbog kojih je Crna Gora bila prepoznata kao važan činilac susjedne i regionalne saradnje".

"Trebaće dosta napora i vremena da se popravi učinjena šteta u odnosima Crne Gore i BiH, kao i njenoj evropskoj politici”, ističe Lukovac.

Komentarišući opoziv ambasadora, Lukovac kaže da nije neuobičajeno da Ministarstvo vanjskih poslova ili vlada, u nekim situacijama, poziva šefove diplomatsko-konzularnih misija na zajedničke konsultacije.

"Ipak, to se ne čini često, kako zbog nerijetko obimnih i složenih zadataka diplomatsko-konzularnih predstavništava, tako i zbog visokih troškova koje takav metod rada iziskuje. U našem slučaju, glavni motiv je sasvim drugi opoziv, pa otud i sugestija da rezervišu karte u jednom pravcu, ne navodeći koliko će takve konsultacije trajati i kada bi se vratili na dužnost", rekao je Lukovac.

S obzirom na pandemiju i znatno reducirane saobraćajne veze, kao i lošu ekonomsku situaciju u zemlji, Lukovac smatra da trenutak za takvo okupljanje šefova naših diplomatskih misija nije dobro odabran.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније