Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 01. 2021. 20:35 >> 20:42
26

NIMANBEGU TVRDI

Vlada smijenila sav kadar Albanske liste

Odnos Vlade Crne Gore prema manjinskim narodima potvrđuje se i kroz smjenu kadra Albanske liste, saopštio je poslanik Genci Nimanbegu.

On je ocijenio da javni poziv Albanskoj listi da bude dio Vlade nije bio iskren, već samo demagoški i protokolarni što, kako kaže, potvrđuje i način na koji su smijenjeni njihovi funkcioneri, direktori direktorata u Ministarstvu prosvjete i to za manjine i Ministarstvu turizma, koji su primljeni na javnom konkursu.

"Lideri koji čine većinu "pružili su ruku saradnje" manjinama potpisujući i famozni sporazum, gdje se obavezuju da će i manjine biti dio izvršne vlasti. Javnost, kako domaća tako i međunarodna, najvjerovatnije je uvjeravana da će nova vlast uvesti nove „demokratske“ principe bez revanšizma i uz poštovanje profesionalnosti, time je konačno razmaskiran i sporazum kao lažni ili je možda revanšizam dijela izvršne vlasti", naveo je u saopštenju Nimanbegu.

Kako dodaje, da bude još ciničnije – informacije o sopstvenoj smjeni saznali su na sajtu Vlade.

"Bez obavještavanja o pokrenutim procedurama i uz usmeno obavještenje kad je to već prošlo Vladu Crne Gore. Sigurno da naša lista nije prepoznata niti po neprofesionalizmu, niti nepotizmu, a ni po korupcionaškim aferama, protiv koje će se “boriti” sadašnja vlast… Vjerovatno je Vladi smetalo to što su oni pripadnici albanskog naroda u Crnoj Gori, pa će vjerovatno ta mjesta popuniti "odgovarajućim" Albancima, ili već drugim ljudima kojima će potvrditi da će poštovati Ustav koji u famoznom članu 79. govori i o proporcionalnoj zastupljenosti manjinskih naroda u izvršnoj vlasti", tvrdi Nimanbegu.

Ističe da će takvi postupci još više jačati rezervu albanskog naroda u Crnoj Gori prema sadašnjoj vlasti i njenim pravim namjerama i time kreirati nove i jače političke konflikte u Crnoj Gori.

"Odgovornost leži na kompletnoj Vladi i vladajućoj većini, ali svakako u ovom slučaju izdvajamo resorne ministre, koji kao da su ove poteze preuzeli od prva dva čovjeka Vlade, predsjednika i potpredsjednika Vlade, koji od 30. avgusta jedno pričaju, a sasvim suprotno rade, što potvrđuju i ove odluke koje su usvojili na Vladi", zaključio je Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније