Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: AntenaM ]

09. 01. 2021. 16:17   >>  16:17 23

VATIKAN

Papa Franjo primio Miodraga Vlahovića

Papa Franjo primio je danas Miodraga Vlahovića, crnogorskog ambasadora pri Svetoj Stolici, povodom objavljivanja prvog toma “Monumenta Montenegrina Vaticana”, koji je posvećen Konkordatu između Crne Gore i Svete Stolice iz 1886. godine.

Kako prenosi Antena M, uz posebni primjerak knjige, ambasador Vlahović je papi Franju predao i pismo predsjednika Đukanovića.

“Konkordat iz 1886. je potvrdio razumijevanje i poštovanje tadašnje Knjaževine Crne Gore prema vrijednostima i principima koji i danas, u savremenom i demokratskom svijetu, predstavljaju osnov pravednog društva - međusobno poštovanje i suživot različitih nacija i vjera, što je dio najbolje crnogorske tradicije, na koju se veoma ponosimo i na kojoj temeljimo našu građansku, evropsku i multietničku demokratiju”, piše u Đukanovićevom pismu.

U polusatnom razgovoru, sagovornici su razmatrali najnovija dešavanja i procese u Crnoj Gori i na prostorima Balkana, a osvrnuli su se i na evropske prilike i događaje u SAD, kao i na neka pitanja bilateralnih odnosa i saradnje između Svete Stolice i naše zemlje.

Papa je zahvalio na poklonu i pohvalio projekat “Monumenta Montenegrina Vaticana”, za koji je Vlahović istakao da predstavlja samo prvu knjigu iz buduće edicije, koja će sadržati dokumente o crnogorskoj istoriji iz tri vatikanska arhiva.

Na kraju razgovora poglavar Katoličke crkve je poklonio ambasadoru svoju najnoviju knjigu - o svijetu poslije pandemije - pod nazivom “Da ponovo sanjamo”.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније