Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 01. 2021. 11:13   >>  11:13 3

SDP

"Osuđujemo medijsku hajku i linč svakog pojedinca"

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) osuđuje medijsku hajku i linč svakog pojedinca, ukoliko se to dešava isključivo zbog izgovorene riječi, saopšteno je iz te partije.

Član Glavnog odbora SDP-a Idriz Mahmutović kazao je da jednako osuđujemo takav linč političkog analitičara Ljubomira Filipovića, ali i poslanika u Skupštini Crne Gore, Albina Ćemana i Suade Zoronjić.

"Svjedoci ste da se nismo upuštali u komentarisanje načina glasanja poslanika pojedinačno, čak ni kada se radilo o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili o predlogu Rezolucije o Srebrenici. Međutim, licemjerne izgovore koji su posljedica pritiska javnog mnjenja ne možemo oćutati. Poslanička funkcija ima takvu specifičnu težinu da vam za jedan dan može izmijeniti život, a da pritom, u parlamentu još niste izgovorili ni riječ. Glasali ste, trpite i ćutite. Nemojte i nas koji se trudimo da razumijemo vaše nerazumno glasanje, licemjernim saopštenjima okretati protiv vas samih", kazao je Mahmutović.

Naveo je da je poslanica Suada Zoronjić iz URA-e glasala i za Zakon i za rezoluciju.

"Kada je u pitanju Zakon glasala je jednako svojim partijskim kolegama, pod izgovorom poštovanja stava partije, kao i Božena Jelušić. Ali, naše pitanje je ko od poslanika URA-e nije poštovao stav partije kada je u pitanju rezolucija o Srebrenici? Kako tu možete da glasate različito i po savjesti? Ili je za vas to pitanje u rangu slobodnog sudijskog uvjerenja? Zašto URA nije primorala poslanika Miloša Konatara da glasa ZA Rezoluciju o Srebrenici, kao sto je primorala Filipa Adžića da podnese ostavku, a Suadu Zoronjić i Boženu Jelušić da navodno protiv ličnog uvjerenja glasaju ZA Zakon o slobodi vjeroispovijesti ? Srebrenica je ispit koji nikako da položite gospodo iz URA-e, a bilo je i previše ispitnih rokova pa vam obrazloženje ne može biti nedovoljna informisanost kao kod gospođe Bečanović", ističe Mahmutović.

Sada, kako je naveo, dodatno prozivaju ostalih 40 poslanika, zašto nisu bili u sali i glasali za rezoluciju.

"Umjesto odgovora na to pitanje koleginici Suadi poručujemo, da će imati priliku opet da glasa, i ona i njene partijske kolege, onda kada Skupština bude imala kvorum. Nemoj samo da tada opet nadvlada partijska disciplina na liniji Konatar - Bečanović. Nećemo biti zlonamjerni i reći da ste naše odsustvo iskoristili da se koliko toliko "operete" pred crnogorskom javnošću, a nije da ne sumnjamo da ste to uradili. Ako ste, nek vam je prosto, ali izgleda da vam nije prošlo. Poput vašeg predsjednika (nesuvisla priča o IQ 86) potcjenjujete inteligenciju građana Crne Gore", zaključio je Mahmutović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније