Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 01. 2021. 14:47 >> 14:51
1

VLAHOVIĆ

Monumenta Montenegrina Vaticana pokazatelj dobre saradnje

Miodrag Vlahović, crnogorski ambasador pri Svetoj Stolici, uručio je danas primjerak prvog toma edicije "Monumenta Montenegrina Vaticana" kardinalu Pjetru Parolinu, državnom sekretaru Svete Stolice.

Vlahović se zahvalio domaćinu na kontinuiranoj prijateljskoj podršci i razumijevanju koja je dovela do saradnje sa vatikanskim arhivima i do realizacije prve knjige iz edicije koja je planirana.

Konkordat Crne Gore i Svete Stolice iz 1886, kojem je posvećeno ovo izdanje, je jedan od kamena međaša u viševjekovnom medjusobnom poštovanju i uvažavanju.

Ambasador je takođe istakao vrijednost i važnost crnogorske državne tradicije koja se odnosi na zajednički život i saradnju pripadnika raznih konfesija i nacija u našoj zemlji, što je Crna Gora znala da odbrani i sačuva i u najtežim vremenima, i posebno pohvalio odgovoran i konstruktivan odnos Katoličke crkve u našoj zemlji i mašoh sugrađana katoličke zajednice prema Crnoj Gori i njenim temeljnim vrijednostima i interesima.

Kardinal Parolin, čija je posjeta Crnoj Gori u junu 2018, bila prva posjeta jednog državnog sekretara Svete Stolice našoj državi u istoriji, iskazao je interesovanje za aktuelna zbivanja i procese u našoj zemlji i zahvalio na poklonu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније